Ana içeriğe atla

Can Yücel - Her Şey Sende Gizli Şiir Sözleri Analizi

 

Can Yücel - Her Şey Sende Gizli Şiir Sözleri Analizi


Yerin seni çektiği kadar ağırsın

Kanatların çırpındığı kadar hafif..

Kalbinin attığı kadar canlısın

Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç...

Sevdiklerin kadar iyisin

Nefret ettiklerin kadar kötü..

Ne renk olursa olsun kaşın gözün

Karşındakinin gördüğüdür rengin..

Yaşadıklarını kâr sayma:

Yaşadığın kadar yakınsın sonuna;


Ne kadar yaşarsan yaşa,

Sevdiğin kadardır ömrün..

Gülebildiğin kadar mutlusun

Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin

Sakın bitti sanma her şeyi,


Sevdiğin kadar sevileceksin.

Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer

Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın

Bir gün yalan söyleyeceksen eğer

Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın.

Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret

Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın

Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın

Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak.

Kendini yalnız hissettiğin kadar yalnızsın

Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü.

Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin..


İşte budur hayat!

İşte budur yaşamak, bunu hatırladığın kadar yaşarsın

Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün

Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun

Çiçek sulandığı kadar güzeldir

Kuşlar ötebildiği kadar sevimli

Bebek ağladığı kadar bebektir

Ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren,

Sevdiğin kadar sevilirsin...



Şiirin başlangıcı, gelişimi ve sonucu nasıldır?

Şiir, insanın özünü ve hayata bakışını anlatan, yalın ve etkileyici bir dille yazılmış bir şiirdir. Şiirin başlangıcı, insanın fiziksel ve duygusal yönlerini ele alan bir dizi özdeyişle yapılır. Bu özdeyişler, insanın özünü ve değerini, dış görünüşünün ve sahip olduğu maddi şeylerin ötesinde tanımlar.

Şiirin gelişimi, insanın hayata ve başkalarına karşı tutumunu ele alır. Şiir, insanın sevdikleri ve nefret ettikleri kadar iyi veya kötü olabileceğini, karşıdaki insanın onu nasıl gördüğünün önemli olduğunu, yaşadıklarının onun sonuna ne kadar yakın olduğunu, sevdiği kadar mutlu olacağını ve sevdiği kadar sevileceğini söyler.

Şiirin sonucu, insanın hayatın anlamını ve yaşamanın önemini vurgular. Şiir, hayatın değerini, onu hatırladığımız kadar yaşadığımızı, unutmadığımız zaman ne kadar üşüdüğümüzü ve karşımızdakini unutmadığımız zaman ne kadar çabuk unutulduğumuzu söyler.

Şiirin Konu analizi nedir?

Şiirin konusu, insanın özünü ve hayata bakışını anlatmasıdır. Şiir, insanın fiziksel  duygusal yönlerini, hayata ve başkalarına karşı tutumunu ve hayatın anlamını ele alır.

Şiirin Metin analizi nedir?

Şiir, yalın ve etkileyici bir dille yazılmış bir şiirdir. Şiirde, insanın özünü ve hayata bakışını anlatan özdeyişler, metaforlar ve benzetmeler kullanılır. Şiirde kullanılan bazı imgeler şunlardır:

  • Yerin seni çektiği kadar ağırsın: İnsanın ağırlığının, onun fiziksel ve duygusal ağırlığını temsil ettiği söylenebilir.
  • Kanatların çırpındığı kadar hafif: İnsanın hafifliğinin, onun özgürlüğünü ve hayal gücünü temsil ettiği söylenebilir.
  • Kalbinin attığı kadar canlısın: İnsanın canlılığının, onun yaşama sevincini temsil ettiği söylenebilir.
  • Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç: İnsanın gençliğinin, onun umutlarını ve hayallerini temsil ettiği söylenebilir.
  • Sevdiklerin kadar iyisin: İnsanın iyiliğinin, onun sevdiklerine karşı olan tutumunu temsil ettiği söylenebilir.
  • Nefret ettiklerin kadar kötü: İnsanın kötülüğünün, onun nefret ettiği insanlara karşı olan tutumunu temsil ettiği söylenebilir.
  • Karşındakinin gördüğüdür rengin: İnsanın renginin, karşıdaki insanın ona nasıl baktığını temsil ettiği söylenebilir.
  • Yaşadıklarını kâr sayma: İnsanın yaşadıklarının, onun sonuna ne kadar yakın olduğunu temsil ettiği söylenebilir.
  • Ne kadar yaşarsan yaşa, sevdiğin kadardır ömrün: İnsanın ömrünün, onun sevdiklerine olan bağlılığını temsil ettiği söylenebilir.
  • Gülebildiğin kadar mutlusun: İnsanın mutluluğunun, onun gülümsemesinden çıktığı söylenebilir.
  • Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin: İnsanın üzüntüsünün, onun gülümsemesine yol açacağı söylenebilir.
  • Sakın bitti sanma her şeyi, sevdiğin kadar sevileceksin: İnsanın sevilmesinin, onun sevdiklerine karşı olan tutumuna bağlı olduğu söylenebilir.

Şiirin Ana teması nedir?

Şiirin ana teması, insanın özünü ve hayata bakışını anlatan özdeyişlerdir. Şiir, insanın fiziksel ve duygusal yönlerini, hayata ve başkalarına karşı tutumunu ve hayatın anlamını bu özdeyişler aracılığıyla anlatır.

Şiirde hangi evrensel temalar işleniyor?

Şiirde işlenen evrensel temalar şunlardır:

  • Öz: Şiir, insanın özünü, dış görünüşünün ve sahip olduğu maddi şeylerin ötesinde tanımlar.
  • Hayat: Şiir, hayatın anlamını ve yaşamanın önemini vurgular.
  • Sevgi: Şiir, sevginin önemini ve insanın sevdiklerine karşı olan tutumunun onun değerini belirlediğini söyler.

Genel mesajı nedir?

Şiirin genel mesajı, insanın özünü ve hayata bakışını anlamaya ve onu bu doğrultuda yaşamaya yöneliktir. Şiir, insanın fiziksel ve duygusal yönlerini, hayata ve başkalarına karşı tutumunu ve hayatın anlamını anlaması gerektiğini söyler.

Yorumlar

SON 30 GÜN POPÜLER ANALİZLER

ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ

 Şenol Evgi ft. Gizo'nun "Çek Kameracı" şarkısı, gösteriş, güç ve kendini kanıtlama temalarını vurgulayan enerjik bir parçadır. Eğlenceli ve cesur bir duruş sergiler. ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ Kameracı yanlış yeri çekiyorsun ?  - Burayı çek  Kralı çek ( çek ) kraliçeyi çek ( çek )  Dostuma çek ( çek ) düşmana çek ( çek )  Hepside dertlenecek  Dert üstüne dert eklenecek  Gizo arkamdan seslenecek !  Ortaklarımı - çekme  Çapulcuları - çekme  Veriyorum düşmanlara göre poz  Çıktım Meydana oldular toz  Ne dostluk kaldı ne akrabalık  -Göremedik kimseden fayda  Bizi çekemeyen tüm düşmanlarıma özel yaptım  - gelsin kemanlı gayda  Çek bebeksi tenimi çek  Dostum düşmanım görsün çek  Ordan çek burdan çek  Kralı çek kraliçeyi çek  Görünce hepside dertlenecek  Uğraşmıyorum değmeyecek   Al bu lafım sana üstüne çek  Onları boşver numaracı  Sen bizi çeksene ...

FADIL AYDIN - İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ ŞARKI SÖZLERİ

  Fadıl Aydın - İki Gözümün Çiçeği Şarkı Sözleri Analizi Bilemezsin ne sırlar var saklıdır Tebessümün aşıkların hakkıdır Mazlum masum hali yar yandırır Geliyor iki gözümün çiçeği nakarat  Sarı cübbe giymiş yar üstüne Kurban olam sürme çekmiş gözüne Gül dalını tutuşturmuş eline Geliyor iki gözümün çiçeği Beley kurban başım gözüm üstüne Ağam gitti sen su serptin gönlüme Bak aşıklar ömrün sermiş önüne Geliyor iki gözümün çiçeği İlahi Analizi: İki Gözümün Çiçeği Ana Tema: Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saqi el Hüseyni Hazretlerine duyulan sevgi ve bağlılık Duygu Analizi: Sevinç Heyecan Hasret Aşk Teslimiyet Minnettarlık Anlatım Teknikleri: Mecaz Teşbih Abartma Tekrar Sembol Kahraman ve Duyguları: Kahraman: Mürit (Şeyh'e bağlı olan kişi) Duyguları: Sevgi, özlem, coşku, teslimiyet, minnettarlık Anahtar Kelimeler ve Anlamları: İki Gözümün Çiçeği: Sultan Şeyh'in bir lakabı, onun gözünün güzelliğini ve önemini vurgular. Tebessüm: Sultan Şeyh'in yarattığı mutluluğu ...

GEYLANİ İLAHİ SÖZLERİ - HASAN BAYAR

  Hasan Bayar - Geylani İlahi Sözleri Analizi hayran hayran gel kurban kurban gel bazem bazem gel canım canım gel hayran oldum sana kurban olam sana Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Sultanım gelsene Şu Gönlüme girsene Bir nazarcık etsene Ya Allah desene Ruhuma el versene  Alıp ta götürsene  Meyyi deryana daldım  Bir damla aşk versene  Nice hamdu sena Olsun o yaradana Salât selamlar olsun O Resulü Zişana Seni bize hem seyda Hem pir yaptı meydana  Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Ya Nuri nurani  Ya Bazu ya Geylani  Eya Kutbu RRabbani  Celb ediyor Ruhani Davasıdır beyani  Sünnet ile Kur'an-i Gel kurban gel gönlüme  Ya Bazu ya Geylani  Aşıkların deryası...