Ana içeriğe atla

AYAZ ft. BURAK KİNG – BENİ VUR ŞARKI SÖZLERİ

AYAZ ft. BURAK KİNG – BENİ VUR ŞARKI SÖZLERİ



### İlk Kıta

> "Bu durumlar öyle, dönesim mi var? ölesim mi var?  

> Ben de bilemiyorum  

> Beni bul, beni vur"


Bu kıta, kişinin belirsiz duygularını ve karmaşasını ifade ediyor. “Dönesim mi var? ölesim mi var?” ifadesi, yaşadığı durumun zorlayıcı olduğunu ve ne yapacağı konusunda kararsız kaldığını gösteriyor. Kendini bulma ve bu zor durumdan kurtulma arayışını belirtiyor.


### İkinci Kıta

> "Sen anlat hevesim mi var? Nefesim mi var?  

> Beterin beteri olur  

> Omzumda taşıdım gurur gibi ne varsa kaderim odur"


Burada, kişi kendisinin hayatta kalma arzusunu ve tutkularını sorguluyor. “Beterin beteri olur” ifadesi, daha kötü bir duruma düşme korkusunu yansıtıyor. “Gurur gibi” ifadesi, kişinin yaşadığı zorluklara rağmen onurunu korumaya çalıştığını belirtiyor.


### Üçüncü Kıta

> "Bi’ kurşundan güçlü değil kimse  

> Ben her zaman aynıyım umrumda değil kim, kimse  

> Kurtulamazsın eğer o kurşunlar sözse  

> Söylediğimi dinle, beni dokunmadan hisset"


Bu kıta, kişinin kendini güçlü ve değişmez bir figür olarak tanımladığını gösteriyor. “Bi’ kurşundan güçlü değil kimse” ifadesi, gerçek bir tehdit ya da zorluğun sözlerin ötesinde olduğunu belirtiyor. Ayrıca, kişisel deneyimlerin doğrudan hissedilmesi gerektiğini vurguluyor.


### Dördüncü Kıta

> "Yalnız geberirim ayağımın üstünde  

> Tükürmüşüm kula, kula eylemeden minnet  

> İki güzel ân’ım varsa, var peşinden cinnet  

> Bize yakışan “kal” demeden gitmek"


Burada, kişi yalnız başına olmayı ve kendine güvenmeyi tercih ediyor. “Tükürmüşüm kula, kula eylemeden minnet” ifadesi, başkalarına minnet etmeyi reddettiğini belirtiyor. “İki güzel ân’ım varsa, var peşinden cinnet” ifadesi, hayatındaki iyi anların ardından yaşadığı zorluklara işaret ediyor.


### Beşinci Kıta

> "Gülmeyi sevmedim farklı suratlarla  

> Ciddiyet eksikken mutlu duranlarda  

> Zaman nasıl yendi pembe yalanlarla?  

> Aynı nefeste, farklı dumanlarda"


Kişi, yüzeysel mutluluğa ve sahte davranışlara karşı bir eleştiri getiriyor. “Pembe yalanlar” ifadesi, gerçek olmayan şeylere karşı duyduğu öfkeyi belirtiyor. Farklı dumanlarda “aynı nefeste” yaşamak, kişinin benzer deneyimlerin farklı yansımalarıyla karşılaştığını ifade ediyor.


### Altıncı Kıta

> "Kurallara uymayan kendi koyanlardan  

> Onlar kendine benzeyeni aynı sananlardan  

> Zaman nasıl yendi pembe yalanlarla?  

> Aynı şehirde farklı zamanlarda"


Bu kıta, kurallara uymayan ve kendi standartlarını belirleyen kişilere karşı bir eleştiri içeriyor. “Pembe yalanlar” yine sahte ve gerçek dışı şeylere karşı duyulan rahatsızlığı yansıtıyor. “Aynı şehirde farklı zamanlarda” ifadesi, kişisel farklıkları ve zaman içindeki değişimleri ifade ediyor.


### Yedinci Kıta

> "Bu durumlar öyle, dönesim mi var? ölesim mi var?  

> Ben de bilemiyorum  

> Beni bul, beni vur"


Bu kıta, ilk kıtadaki belirsizlik ve karmaşanın tekrarına işaret ediyor. Durumun karmaşıklığı ve kişinin kendi duygusal durumunu anlamaya yönelik mücadele devam ediyor.


### Sekizinci Kıta

> "Sen anlat hevesim mi var? Nefesim mi var?  

> Beterin beteri olur  

> Omzumda taşıdım gurur gibi  

> Ne varsa kaderim o"


Burada, kişinin kendini ve kaderini kabullenme süreci devam ediyor. Kendi içsel durumlarını ve mücadelelerini anlamaya çalışıyor.


### Dokuzuncu Kıta

> "Delirdim haberim yok  

> Bi’ sana yanığım rap  

> Bi’ sana diyemiyom"


Bu kısım, kişinin ruhsal durumunun bozulduğunu ve başkalarına duygularını ifade edemediğini anlatıyor.


### Onuncu Kıta

> "Döndürdüm, dönemiyom  

> Söndürdüm alevim yok  

> Artık ben eskisi gibi değilim haberi yok"


Kişi, eski benliğinden uzaklaştığını ve değiştiğini kabul ediyor. “Alevim yok” ifadesi, enerji ve tutkunun kaybolduğunu belirtiyor.


### On Birinci Kıta

> "Yaz, yaz kaderine engel  

> Var, var kalemine defter  

> Gel bana bu sene de sen gel  

> Ben yoruldum ediyom ezber"


Bu kıta, kaderle ilgili bir isteksizlik ve kişisel yorgunluğu ifade ediyor. “Ezber” kelimesi, aynı döngülerin tekrarını belirtiyor.


### Genel Değerlendirme

Şarkı, kişinin içsel çatışmalarını, belirsizliklerini ve ruhsal zorluklarını ifade ediyor. Kendi içsel durumları ve yaşadığı zorluklar karşısında kararsızlık, öfke ve kabullenme temaları öne çıkıyor. Ayrıca, gerçeklik, sahtecilik ve kişisel değişimle ilgili eleştiriler de içeriyor. Genel olarak, şarkı, kişisel mücadelelerin ve duygusal karmaşanın derin bir ifadesi olarak değerlendirilebilir.

Yorumlar

SON 30 GÜN POPÜLER ANALİZLER

ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ

 Şenol Evgi ft. Gizo'nun "Çek Kameracı" şarkısı, gösteriş, güç ve kendini kanıtlama temalarını vurgulayan enerjik bir parçadır. Eğlenceli ve cesur bir duruş sergiler. ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ Kameracı yanlış yeri çekiyorsun ?  - Burayı çek  Kralı çek ( çek ) kraliçeyi çek ( çek )  Dostuma çek ( çek ) düşmana çek ( çek )  Hepside dertlenecek  Dert üstüne dert eklenecek  Gizo arkamdan seslenecek !  Ortaklarımı - çekme  Çapulcuları - çekme  Veriyorum düşmanlara göre poz  Çıktım Meydana oldular toz  Ne dostluk kaldı ne akrabalık  -Göremedik kimseden fayda  Bizi çekemeyen tüm düşmanlarıma özel yaptım  - gelsin kemanlı gayda  Çek bebeksi tenimi çek  Dostum düşmanım görsün çek  Ordan çek burdan çek  Kralı çek kraliçeyi çek  Görünce hepside dertlenecek  Uğraşmıyorum değmeyecek   Al bu lafım sana üstüne çek  Onları boşver numaracı  Sen bizi çeksene ...

GEYLANİ İLAHİ SÖZLERİ - HASAN BAYAR

  Hasan Bayar - Geylani İlahi Sözleri Analizi hayran hayran gel kurban kurban gel bazem bazem gel canım canım gel hayran oldum sana kurban olam sana Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Sultanım gelsene Şu Gönlüme girsene Bir nazarcık etsene Ya Allah desene Ruhuma el versene  Alıp ta götürsene  Meyyi deryana daldım  Bir damla aşk versene  Nice hamdu sena Olsun o yaradana Salât selamlar olsun O Resulü Zişana Seni bize hem seyda Hem pir yaptı meydana  Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Ya Nuri nurani  Ya Bazu ya Geylani  Eya Kutbu RRabbani  Celb ediyor Ruhani Davasıdır beyani  Sünnet ile Kur'an-i Gel kurban gel gönlüme  Ya Bazu ya Geylani  Aşıkların deryası...

FADIL AYDIN - İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ ŞARKI SÖZLERİ

  Fadıl Aydın - İki Gözümün Çiçeği Şarkı Sözleri Analizi Bilemezsin ne sırlar var saklıdır Tebessümün aşıkların hakkıdır Mazlum masum hali yar yandırır Geliyor iki gözümün çiçeği nakarat  Sarı cübbe giymiş yar üstüne Kurban olam sürme çekmiş gözüne Gül dalını tutuşturmuş eline Geliyor iki gözümün çiçeği Beley kurban başım gözüm üstüne Ağam gitti sen su serptin gönlüme Bak aşıklar ömrün sermiş önüne Geliyor iki gözümün çiçeği İlahi Analizi: İki Gözümün Çiçeği Ana Tema: Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saqi el Hüseyni Hazretlerine duyulan sevgi ve bağlılık Duygu Analizi: Sevinç Heyecan Hasret Aşk Teslimiyet Minnettarlık Anlatım Teknikleri: Mecaz Teşbih Abartma Tekrar Sembol Kahraman ve Duyguları: Kahraman: Mürit (Şeyh'e bağlı olan kişi) Duyguları: Sevgi, özlem, coşku, teslimiyet, minnettarlık Anahtar Kelimeler ve Anlamları: İki Gözümün Çiçeği: Sultan Şeyh'in bir lakabı, onun gözünün güzelliğini ve önemini vurgular. Tebessüm: Sultan Şeyh'in yarattığı mutluluğu ...