Ana içeriğe atla

BENGÜ - SAAT 03.00 ŞARKI SÖZLERİ

Bengü - Saat 03.00 ŞARKI SÖZLERİ

Dur, bir daha bul

Duygunu kaybetmiş olamazsın sen

Kalk, bir daha bak

Bir yolu vardır elbet aşkın benle


Sus, ya da konuş

Gerçeği anlatmış olamazsın sen

Koskoca duruş böyle yıkıldıysa

Boş, zaten sevme


Benim aşka tuttuğum yıldızı

Kim bu gökyüzünden çalanlar?

Sana açık duygum, yok altyazı

Kim bu hâlâ her şeyi soranlar?


Gecesi gündüzü ne diye başa dönüyor?

Yine mi yoksun hala, saat üçe geliyor

Sözünü tutmadın ki hiç bu ara

Gelebilir miyim şu an yanına?


Gecesi gündüzü ne diye başa dönüyor?

Yine mi yoksun hala, saat üçe geliyor

Ne kadar istesem de bunu bir daha

Dönebilir miyiz biz en başına?


Dur, bir daha bul

Duygunu kaybetmiş olamazsın sen

Kalk, bir daha bak

Bir yolu vardır elbet aşkın benle


Sus, ya da konuş

Gerçeği anlatmış olamazsın sen

Koskoca duruş böyle yıkıldıysa

Boş, zaten sevme


Benim aşka tuttuğum yıldızı

Kim bu gökyüzünden çalanlar?

Sana açık duygum, yok altyazı

Kim bu hâlâ her şeyi soranlar?


Gecesi gündüzü ne diye başa dönüyor?

Yine mi yoksun hala, saat üçe geliyor

Sözünü tutmadın ki hiç bu ara

Gelebilir miyim şu an yanına?


Gecesi gündüzü ne diye başa dönüyor?

Yine mi yoksun hala, saat üçe geliyor

Ne kadar istesem de bunu bir daha

Dönebilir miyiz biz en başına?


 ### Şarkının Ana Teması

Bengü'nün "Saat 03.00" şarkısının ana teması, aşk ve ayrılık acısıdır. Şarkı, bir ilişkinin sona ermesiyle yaşanan duygusal karmaşayı ve bu süreçte yaşanan hayal kırıklıklarını anlatır. Şarkıcı, geçmişe dönme arzusunu ve ilişkinin yeniden canlanmasını dile getirir.


### Duygu Analizi

**Başlangıç:**

Şarkı, umutsuzluk ve şaşkınlık duygularıyla başlar. Şarkıcı, sevgilisinin duygularını kaybetmiş olabileceği fikrini kabul etmekte zorlanır ve hala bir yol olabileceğini umut eder.

- "Dur, bir daha bul / Duygunu kaybetmiş olamazsın sen"


**Orta:**

Orta kısımda, hayal kırıklığı ve sorgulama ön plana çıkar. Şarkıcı, sevgilisinin sözlerini tutmamasına ve ilişkinin nasıl bu noktaya geldiğine anlam veremez.

- "Benim aşka tuttuğum yıldızı / Kim bu gökyüzünden çalanlar?"


**Son:**

Son bölümde, özlem ve geçmişe dönme isteği belirgin hale gelir. Şarkıcı, ilişkinin en başına dönme arzusunu ifade eder.

- "Ne kadar istesem de bunu bir daha / Dönebilir miyiz biz en başına?"


### Anahtar Kelimeler ve Anlamları

- **Aşk:** Şarkının ana teması. Duygusal bağın derinliği ve kaybı işlenir.

- **Yıldız:** Aşkın sembolü olarak kullanılır. Şarkıcının aşka verdiği değer ve bu değerin kaybolması anlatılır.

- **Saat 03.00:** Yalnızlık ve bekleyişin simgesi. Sevgilinin yokluğunun en yoğun hissedildiği zaman dilimi.

- **Gecesi gündüzü:** Sürekli tekrar eden düşünceler ve bu durumun yarattığı kafa karışıklığı.


### Dikkat Çeken Mısralar

- **"Benim aşka tuttuğum yıldızı / Kim bu gökyüzünden çalanlar?"**

  - Bu mısralar, şarkıcının aşkının değerini ve bu değerin kim veya ne tarafından çalındığını sorguladığını ifade eder.


- **"Gecesi gündüzü ne diye başa dönüyor? / Yine mi yoksun hala, saat üçe geliyor"**

  - Zamanın geçişinin yarattığı duygusal döngüyü ve sevgilinin yokluğunun sürekli bir his olduğunu anlatır.


### Genel Mesaj ve Sonuç

"Saat 03.00," bir ayrılık şarkısı olarak, aşkın bitişiyle yaşanan duygusal karmaşayı, hayal kırıklığını ve geçmişe dönme arzusunu ifade eder. Şarkıcı, sevgilisinin yokluğunun yarattığı boşluk ve tekrar eden düşüncelerle boğuşur. Şarkının ana mesajı, biten bir ilişki sonrasında yaşanan duygusal mücadele ve geçmişe dönme arzusudur. Şarkı, bu duygusal süreçte dinleyiciyi derin bir empatiye davet eder.



Yorumlar

AYIN POPÜLER ANALİZLERİ

ABLAN TAŞ GİBİ ŞARKI SÖZLERİ - GİZO

  Gizo'dan yeni şarkı "Ablan Taş Gibi"! Kendine güven, güzellik ve yaşlanmaya karşı meydan okuma temalı bu şarkı, dinleyenleri motive edecek. Gizo - Ablan taş gibi Şarkı Sözleri Ablan 1 bin yaşına da gelse taş taş Çıtır gibiyim tap taze yaş yaş Çabala ama boş boş Pırlanta gibi parlıyorum loş loş Ablan 1 bin yaşına da gelse taş taş Çıtır gibiyim tap taze yaş yaş Çabala ama boş boş Pırlanta gibi parlıyorum loş loş Taş taş gibiyim de taş taş Çıtır gibiyim kaymak gibiyim Tüm ortaklarımın dilindeyim Ben her zaman yerimdeyim Asaletim fakir ruhunla kıyaslanamaz Seninle yan yana mı asla kapsayamaz Ki ben sizin gibi değilim çabulcu Hiç biriniz bu güzel fiziğimi yok sayamaz sizin o abartı makyajınız suratınızdan taşmış Beni görenler diyor abla harbiden taşmış Bütün ortaklarım taşmış sinirden öfkeden Beni yenemezsiniz taki ben ölmeden Söz beste kime ait: Şenol Evgi Aranje; Efekan Ünlü Mix mastering; Tarık Çetin Görüntü Yönetmeni- Tuncay Evgi Kurgu&Color- Moran Yapım- EVG M

EMRE FEL - SANA EL PENÇE DURMAM (CAN EVİMDE BİR TELAŞ) SÖZLERİ

 Emre Fel - Sana El Pençe Durmam Şarkı Sözleri Can evimde bi’ telaş, yangın Beni sarmalasan durmaz Sel olur da cayamam yalnız Beni masum ele koyman  Müşküle tabi zulüm  Peki derdime dert ne diye  Beni anlamadın da kanatma canım' ne olur Müşteki zati gönül  Bana vermeli ya hediye  Kaderimde gülerse bu hali kederden alır  Beni cümle cihan tanır  Anlamadın yanarım  Meftun anacım, yorgun  Bu zararı ziyanı sorma  Perişanım âyan, soldum  Sana el pençe durmam Müşküle tabi zulüm  Peki derdime dert ne diye  Beni anlamadın da kanatma canım' ne olur Müşteki zati gönül  Bana vermeli ya hediye  Kaderimde gülerse bu hali kederden alır  Beni cümle cihan tanır  Anlamadın yanarım Söz Müzik Kime Ait: Emre Fel Kayıt/Düzenleme : Emre Fel Elektro Gitar : Özgür Yağcı Mix : Emre Fel Master : Çağan Tunalı Yapım : Hoze Müzik Yapım : Hoze Sana El Pençe Durmam Şarkı Analizi Ana Tema: Aşk acısı ve sevdiğinin ilgisizliği karşısında duyulan kırgınlık ve çaresizlik. Duygu Analizi: Başlangıç: Şarkı, "

ROMANTİK ERHAN - CART CURT YIRT ONU KOCACIM ŞARKI SÖZLERİ

 ROMANTİK ERHAN Ft BAYAN ROMANTİK - CART CURT YIRT ONU KOCACIM ŞARKI SÖZLERİ Besndayi, muşambayi yirttilar Limon gibi kızım seni sıktılar Portakal gibi soydular Kağıt gibi yirtilar Cart curt Yırt onu, yırt, yırt Darilmam kocacım inan ki sana Kuma getir, ortağımı bana Yesin doysun, kana kana Yırt onu kocacım kağıt gibi ama Cart curt Yırt onu, yırt, yırt Benim kocam makas atar Kağıt gibi seni yırtar Yırtığın görmesin kardeşlarım Acil dikiş hemen atar Official Music Video: **Hikaye Kurgusu:** Bir çift, romantik bir ilişki içinde, birlikte yaşadıkları zorluklara ve dışarıdan gelen müdahalelere karşı direniyor. Bayan Romantik, kocasının desteğiyle, yaşadığı baskılara rağmen ayakta kalıyor ve kendi gücünü ortaya koyuyor. **Ana Tema:** Şarkının ana teması, bir ilişkideki dayanışma ve mücadele. İki partner, birlikte verdikleri destekle, dış etkenlerin baskısına karşı direniyorlar. **Hikaye Anlatımı:** Şarkı sözlerinde, çiftin yaşadığı zorluklar ve dışarıdan gelen müdahaleler anlatılıyor. Bayan

SÖYLE YARİM SÖYLE ŞARKI SÖZLERİ- FADIL AYDIN

  "Söyle Yarim Söyle" şarkısı, sevgilinin güzelliğini ve ona duyulan hayranlığı anlatan etkileyici bir eser. Aşk, hayranlık ve güzellik temalarını işleyen şarkı, dinleyicileri sevgilinin eşsizliğine ve kalbe doğan etkisine inandırıyor. SÖYLE YARİM SÖYLE ŞARKI SÖZLERİ- FADIL AYDIN GÜLLERDE UTANIR LAL OLUR DİLİ SEYREDEN MELEK DER GÜL CEMALİNİ GÜLÜNCE YEDİ RENK ACAR YÜZÜNDE YÜRÜYÜŞÜ EDA SESİNDE AHENK NAKARAT SÖYLE YARİM SÖYLE SENDEN GÜZELİ VAR MI BİR DE BENİM GÖZÜMDEN BİR BAK KENDİNE AY GİBİ GECEME GÜN GİBİ YÜZÜME SENİN GİBİ DOGAN VAR MI GÖNLÜME Söyle Yarim Söyle Şarkı Analizi: Ana Tema: Sevgilinin güzelliği ve ona duyulan hayranlık Sevgilinin eşsizliği ve benzersizliği Sevgilinin kalbe doğan etkisi Duygu Analizi: Hayranlık Aşk Övgü Mutluluk Gurur Anahtar Kelimeler ve Anlamları: Yarim: Sevdiğim, canım Güzel: Görünüşü hoş olan, çekici Gül: Güzellik, neşe simgesi Yedi renk: Gökkuşağı, çeşitlilik, mükemmellik Ay: Işık kaynağı, aydınlık, güzellik Güneş:

GEYLANİ İLAHİ SÖZLERİ - HASAN BAYAR

  Hasan Bayar - Geylani İlahi Sözleri Analizi hayran hayran gel kurban kurban gel bazem bazem gel canım canım gel hayran oldum sana kurban olam sana Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Sultanım gelsene Şu Gönlüme girsene Bir nazarcık etsene Ya Allah desene Ruhuma el versene  Alıp ta götürsene  Meyyi deryana daldım  Bir damla aşk versene  Nice hamdu sena Olsun o yaradana Salât selamlar olsun O Resulü Zişana Seni bize hem seyda Hem pir yaptı meydana  Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Ya Nuri nurani  Ya Bazu ya Geylani  Eya Kutbu RRabbani  Celb ediyor Ruhani Davasıdır beyani  Sünnet ile Kur'an-i Gel kurban gel gönlüme  Ya Bazu ya Geylani  Aşıkların deryası Ebu salih babası Fatımadır anası Muhammed tir atası Bülbüllerin

NE KALDI İLAHİ SÖZLERİ - HASAN BAYAR

  Hasan Bayar - Ne Kaldı ilahi Sözleri İnce ince yağdı yağdı Kar beyaza sarardı Kıyametmi vakit Az kaldı  Dalga dalga yağdı yağdı  Evleri duman sardı  İnsanlık tan artık  Ne kaldı  Olma olma sakın olma Aksada çocuk olma Ninnilerden gayrı  Ne kaldı  Ağla ağla gönül ağla Kimse değil sen ağla Merhamet mi artık Ne kaldı Allah ın kanunu bu İyilik zayi olmaz Elbet kurulur mizan Kötülük unutulmaz Kötülük unutulmaz  Dil söyler neye yarar Gönül alamıyor sa  Kan bağı neye yarar Can bağı olmuyor sa Can bağı olmuyor sa  Her şeyi bilen değil Kendini bilsen yeter Bu yol aşılmaz değil  Allah yâr olsun yeter Allah yâr olsun yeter  Bazen kırılan yerden Güzelleştirir Allah Umutsuz olma gönül Mühlet verir de amma İhmal etmez ki Allah İlahinin Konu Analizi İlahi, kıyamet, insanlığın yok oluşu ve Allah'ın adaleti konularını ele alır. İlahinin Başlangıcı, Gelişimi ve Sonucu Başlangıç İlahi, "İnce ince yağdı yağdı / Kar beyaza sarardı / Kıyamet mi vakit / Az kaldı" mısraları ile başlar. Bu mısr

FADIL AYDIN - İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ ŞARKI SÖZLERİ

  Fadıl Aydın - İki Gözümün Çiçeği Şarkı Sözleri Analizi Bilemezsin ne sırlar var saklıdır Tebessümün aşıkların hakkıdır Mazlum masum hali yar yandırır Geliyor iki gözümün çiçeği nakarat  Sarı cübbe giymiş yar üstüne Kurban olam sürme çekmiş gözüne Gül dalını tutuşturmuş eline Geliyor iki gözümün çiçeği Beley kurban başım gözüm üstüne Ağam gitti sen su serptin gönlüme Bak aşıklar ömrün sermiş önüne Geliyor iki gözümün çiçeği İlahi Analizi: İki Gözümün Çiçeği Ana Tema: Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saqi el Hüseyni Hazretlerine duyulan sevgi ve bağlılık Duygu Analizi: Sevinç Heyecan Hasret Aşk Teslimiyet Minnettarlık Anlatım Teknikleri: Mecaz Teşbih Abartma Tekrar Sembol Kahraman ve Duyguları: Kahraman: Mürit (Şeyh'e bağlı olan kişi) Duyguları: Sevgi, özlem, coşku, teslimiyet, minnettarlık Anahtar Kelimeler ve Anlamları: İki Gözümün Çiçeği: Sultan Şeyh'in bir lakabı, onun gözünün güzelliğini ve önemini vurgular. Tebessüm: Sultan Şeyh'in yarattığı mutluluğu

Hasan Bayar - Deli Deli Oldum İlahi Sözleri Analizi

  Hasan Bayar - Deli Deli Oldum İlahi Sözleri Analizi Deli deli oldum Dağa taşa sordum Yar oturmuş Divanda Yana yana durdum Seni bana buldum Vermem artık Dünyada Bile bile kandım Aşkina daldım Âlem başka Sen başka Pare pare yandım Kalbime aldım Ondan geldim Ben aska Yallah maziye yallah Yola çıktık bismillah Gayesi Allah olan Yolda kalmaz iznillah Oy maşallah maşallah Yarenlere maşallah Aşk ehli ile hasbihal Nasip olur inşallah Ölüm den ne korkarsın Korkma ebedi varsın Öyle bir atesle yan Âlem bu deli sansin Aşkın deryası hoş tur Kostur ey gönül koştur Sakın aldanma ey can Haktan gayrısı bostur Saçlara hazan düştü Canlara bitap düştü Nerdesin ey sevgili Gönlüme ateş düştü Allah'm bu vuslatı Ne olur hicran etme Aşkın sarhoşlarını Ne olur nalan etme Kelime ve kelime öbeği analizi İlahide toplam 183 kelime ve 103 kelime öbeği bulunmaktadır. En çok kullanılan kelimeler "deli" (8), "sevda" (6), "yar" (5), "aşk" (5), "allah" (4), "du

Şam - S2M UP ŞARKI SÖZLERİ

Şam - S2M UP ŞARKI SÖZLERİ GEL BURAYA KÜÇÜK KEREMCİK SANIRIM KORTUĞUN OLDU BUSEFER HEDEFİM SENSİN NAMLUNUN UCUNA KOYDUM Ağlamışsın lan Heycandan  Aj da ablan Çok mu dokundu  Popçusun kanıtı tayKan Yaram Tarkan mı oldun klik bum BOKSUN PAÇASINDAN DAMLADIN TEPİN ÇOK BENZİYORSUN DOYSUN  BİR TEK SENİN KARNIN EKMEĞE TERKETTİĞİN ORDUN NOLDU KLİPLERİNDE ZENGİN ÇOCUĞU OYNUYORDUN BORCUN BIRIKMIŞ NİYE FATURANI ÖDEMİYORSUN   AL lan BU DOLANDIRDIIIIĞIIIIIN O   DOSTUNDAN KAPAK   BAK UTANARAK BOYNUNA DOLAMAM GEREK YOK ZATEN BU ENAYİ YAPIŞTIRMIŞ BOYNUNA DOLAR  BOYNUNDA DOLAR  EURO YEN                                                                                                                                                                                                       PARANI VERİYOR MU HER SİKEN BERBERİN KİMSE DEĞİŞ ACİLEN YAKINDA NORM ENDERE DÖNÜCEN SANAR KAMİL KENDİNİ KURT COBAIN AMA GÖSTERMİYCEM SANA 27 Nİ BAĞLAR TEKRAR GÖT GÖBEĞİN HEYCANINI KAYBETTİN ARTIK YENİ GELİN FAZLA EGO YAP

Era7capone ft. NASTEISHA - İNTİHAR ŞARKI SÖZLERİ

 Era7capone ft. NASTEISHA - İNTİHAR ŞARKI SÖZLERİ bebek nerdesin kim bilir kimlerlesin bu çantanın derisi için 8 hayvan öldü özel tasarım hermesin benim elim belimde gözler üzerimde dedim kero artık herkesin sahip çıktım beynime 20k harcadım boynumda ki chainime kuş tepedeyim geç kaldım istinyede dateime dedim bi dilek dile dilediğin olsun diye gezdim kurşun geçirmeyen bi çelik yelik ile seni sevmek bi intihar sevmemek değil ihtimal bile bağlanmak ister misin tas kafalı bi katile kayan yıldızların hatrına bize bi şans dile bebek çıkıyoruz sonu olmayan bi tatile tek bi şüphe bütün doğruları öldürür diledim alllahtan umarım son kez gördürür seni olurda başka biriyle görmek söyle kaç gece de bana kaç sigara söndürür ### Şarkının Ana Teması "İntihar" şarkısının ana teması, aşkın getirdiği acı, belirsizlik ve umutsuzluktur. Şarkı, sevgilinin yokluğunda yaşanan duygusal çöküntüyü ve bu aşkın bir intihar kadar tehlikeli olduğunu vurgulamaktadır. ### Duygu Analizi - **Başlangıç**: Şa