Ana içeriğe atla

TEKİR, İNTİZAR - KAHPELİK MODA ŞARKI SÖZLERİ

 Tekir & İntizar - Kahpelik Moda Şarkı Sözleri


Bu sene de kahpelik moda!

Sabredene dar gelir oda!

Yüreğinde sahtelik olan;

Gözlerime bakmasın ulan!


Bu sene de kahpelik moda!

Bütünüyle sahtelik olay!

Hakedene kalp temiz ama;

Gerisine yol verin baba!


Gökyüzüne hasretiz ulan!

Günler soğuk, zindan dört duvar!

Herkese gül; bize diken, vay!

Bu mudur adaletin zaman?


Nedir bizi böyle saf kılan?

Her darbede bin tövbe, yalan!

Senden iyi olmasın ama;

Bu kahpeler çok zalim zaman



Tekir & İntizar - Kahpelik Moda Şarkı Analizi

Şarkının Ana Teması:

  • Kahpeliğin ve sahteliğin artması. Şarkı, modern toplumda kahpeliğin ve sahteliğin moda haline gelmesine ve bu durumun yarattığı haksızlıklara değiniyor.
  • Saflığın ve dürüstlüğün ezilmesi. Kahpelik ve sahtelik karşısında saf ve dürüst insanların nasıl ezildiğine ve haksızlığa uğradığına dikkat çekiliyor.
  • Adalet arayışı. Şarkının kahramanı, bu haksızlığa karşı sesini yükseltiyor ve adalet istiyor.

Duygu Analizi:

  • Başlangıç: Şarkı öfke ve isyan duygularıyla başlıyor. Kahraman, kahpeliğin ve sahteliğin yaygınlaşmasına öfkeli ve bu duruma karşı sesini yükseltiyor.
  • Orta: Şarkının ortasında, kahramanın öfkesi hüzne ve hayal kırıklığına dönüşüyor. Kahraman, saf ve dürüst insanların nasıl ezildiğine üzülüyor ve adaletin yerini kahpeliğin aldığına hayıflanıyor.
  • Son: Şarkı umutsuzluk ve çaresizlik duygularıyla sona eriyor. Kahraman, kahpeliğin ve sahteliğin ortadan kalkacağına dair umudunu yitirmiş gibi görünüyor.

Anlatım Teknikleri:

  • Mecaz: Şarkıda mecazlar yoğun bir şekilde kullanılıyor. Kahpelik "moda"ya benzetiliyor, kahraman gökyüzüne hasret duyuyor, kalpler "temiz" ve "kahpe" olarak nitelendiriliyor.
  • Tekrar: Şarkıda bazı kelimeler ve kalıplar tekrarlanarak vurgulanıyor. "Kahpelik moda", "saf" ve "kahpe" gibi kelimeler şarkıda sıkça tekrarlanıyor.
  • Soru-cevap: Şarkıda soru-cevap tekniği kullanılarak dinleyicinin düşünmeye teşvik edilmesi amaçlanıyor. "Nedir bizi böyle saf kılan?" gibi sorular dinleyiciyi kahpelik ve sahtelik karşısında kendi saflığını sorgulamaya itiyor.

Şarkının Kahramanı:

Şarkının kahramanı, kahpeliğe ve sahteliğe karşı öfkeli ve isyan eden saf ve dürüst bir insan. Kahraman, adalet arayışında ve haksızlığa karşı sesini yükseltmekten çekinmiyor.

Anahtar Kelimeler ve Anlamları:

  • Kahpelik: Sahtelik, hainlik, alçaklık.
  • Moda: Trend, popüler.
  • Saf: Temiz, dürüst, iyi niyetli.
  • Kahraman: Cesur, gözüpek, yiğit.
  • Adalet: Hakkın ve hukukun üstünlüğü.

Dikkat Çeken Mısralar:

  • "Bu sene de kahpelik moda! Sabredene dar gelir oda!" - Bu mısra, kahpeliğin ve sahteliğin toplumda yaygınlaştığını ve bu durumun dürüst insanlara zarar verdiğini vurguluyor.
  • "Senden iyi olmasın ama; Bu kahpeler çok zalim zaman" - Bu mısra, kahpe ve zalim insanların dürüst insanlara nasıl zarar verdiğini ve onları ezdiğini gösteriyor.
  • "Nedir bizi böyle saf kılan? Her darbede bin tövbe, yalan!" - Bu mısra, insanların neden kahpeliğe ve sahteliğe karşı savunmasız olduğunu sorguluyor.

Şarkıyı Anlatan 3 Anahtar Kelime:

  • Kahpelik: Şarkının ana temasını oluşturan kelimedir.
  • Saflık: Kahramanın temel özelliğidir.
  • Adalet: Şarkının sonunda vurgulanan temadır.

Genel Mesaj ve Sonuç:

Tekir & İntizar'ın "Kahpelik Moda" şarkısı, modern toplumda kahpeliğin ve sahteliğin artmasına ve bu durumun yarattığı haksızlıklara değiniyor. Şarkı, saf ve dürüst insanların nasıl ezildiğine ve adalet arayışına dikkat çekiyor. Şarkının genel mesajı, kahpeliğe ve sahteliğe karşı sessiz kalmamak ve adalet için mücadele etmek gerektiğidir.

Yorumlar

SON 30 GÜN POPÜLER ANALİZLER

ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ

 Şenol Evgi ft. Gizo'nun "Çek Kameracı" şarkısı, gösteriş, güç ve kendini kanıtlama temalarını vurgulayan enerjik bir parçadır. Eğlenceli ve cesur bir duruş sergiler. ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ Kameracı yanlış yeri çekiyorsun ?  - Burayı çek  Kralı çek ( çek ) kraliçeyi çek ( çek )  Dostuma çek ( çek ) düşmana çek ( çek )  Hepside dertlenecek  Dert üstüne dert eklenecek  Gizo arkamdan seslenecek !  Ortaklarımı - çekme  Çapulcuları - çekme  Veriyorum düşmanlara göre poz  Çıktım Meydana oldular toz  Ne dostluk kaldı ne akrabalık  -Göremedik kimseden fayda  Bizi çekemeyen tüm düşmanlarıma özel yaptım  - gelsin kemanlı gayda  Çek bebeksi tenimi çek  Dostum düşmanım görsün çek  Ordan çek burdan çek  Kralı çek kraliçeyi çek  Görünce hepside dertlenecek  Uğraşmıyorum değmeyecek   Al bu lafım sana üstüne çek  Onları boşver numaracı  Sen bizi çeksene ...

GEYLANİ İLAHİ SÖZLERİ - HASAN BAYAR

  Hasan Bayar - Geylani İlahi Sözleri Analizi hayran hayran gel kurban kurban gel bazem bazem gel canım canım gel hayran oldum sana kurban olam sana Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Sultanım gelsene Şu Gönlüme girsene Bir nazarcık etsene Ya Allah desene Ruhuma el versene  Alıp ta götürsene  Meyyi deryana daldım  Bir damla aşk versene  Nice hamdu sena Olsun o yaradana Salât selamlar olsun O Resulü Zişana Seni bize hem seyda Hem pir yaptı meydana  Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Ya Nuri nurani  Ya Bazu ya Geylani  Eya Kutbu RRabbani  Celb ediyor Ruhani Davasıdır beyani  Sünnet ile Kur'an-i Gel kurban gel gönlüme  Ya Bazu ya Geylani  Aşıkların deryası...

FADIL AYDIN - İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ ŞARKI SÖZLERİ

  Fadıl Aydın - İki Gözümün Çiçeği Şarkı Sözleri Analizi Bilemezsin ne sırlar var saklıdır Tebessümün aşıkların hakkıdır Mazlum masum hali yar yandırır Geliyor iki gözümün çiçeği nakarat  Sarı cübbe giymiş yar üstüne Kurban olam sürme çekmiş gözüne Gül dalını tutuşturmuş eline Geliyor iki gözümün çiçeği Beley kurban başım gözüm üstüne Ağam gitti sen su serptin gönlüme Bak aşıklar ömrün sermiş önüne Geliyor iki gözümün çiçeği İlahi Analizi: İki Gözümün Çiçeği Ana Tema: Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saqi el Hüseyni Hazretlerine duyulan sevgi ve bağlılık Duygu Analizi: Sevinç Heyecan Hasret Aşk Teslimiyet Minnettarlık Anlatım Teknikleri: Mecaz Teşbih Abartma Tekrar Sembol Kahraman ve Duyguları: Kahraman: Mürit (Şeyh'e bağlı olan kişi) Duyguları: Sevgi, özlem, coşku, teslimiyet, minnettarlık Anahtar Kelimeler ve Anlamları: İki Gözümün Çiçeği: Sultan Şeyh'in bir lakabı, onun gözünün güzelliğini ve önemini vurgular. Tebessüm: Sultan Şeyh'in yarattığı mutluluğu ...