Ana içeriğe atla

NURSEDA BİNİCİ - DAĞLARA MI YAZDIN ŞARKI SÖZLERİ

 Nurseda Binici - Dağlara Mı Yazdın Şarkı Sözleri

Söz & Müzik: Melahat Uçuk

Aranjör: Hasan Tekin


Dağlara mı yazdın?

Sulara mı yazdın?

Rüzgâra mı yazdın?

Tez unuttun beni


Dağlara mı yazdın?

Sulara mı yazdın?

Rüzgâra mı yazdın?

Tez unuttun beni


Hayli zaman oldu ne aradın sordun

Hayli vakit doldu gelmedin durdun

Hasreti hançeri sineme vurdun

Demem o ki zalım "Sen beni yordun"

Hasreti hançeri sineme vurdun

Demem o ki zalım "Sen beni yordun"


Dağlara mı yazdın?

Sulara mı yazdın?

Rüzgâra mı yazdın?

Tez unuttun beni


Dağlara mı yazdın?

Sulara mı yazdın?

Rüzgâra mı yazdın?

Tez unuttun beni


Hayli yıllar oldu bekledim durdum

Hayli mevsim doldu gelmedin soldum

Yârim vicdanına kara su mu doldu?

Duy sesimi zalım hayat senle durdu

Yârim vicdanına kara su mu doldu?

Duy sesimi zalım hayat senle durdu


Dağlara mı yazdın?

Sulara mı yazdın?

Rüzgâra mı yazdın?

Tez unuttun beni


Dağlara mı yazdın?

Sulara mı yazdın?

Rüzgâra mı yazdın?

Tez unuttun beni


Dağlara mı yazdın?

Sulara mı yazdın?

Rüzgâra mı yazdın?

Tez unuttun beni



Dağlara Mı Yazdın Şarkı Analizi

Ana Tema:

  • Aşk acısı ve terk edilmişlik: Şarkı, sevdiği tarafından terk edilen birinin yaşadığı acıyı ve umutsuzluğu konu alıyor. Şarkı sözleri boyunca bu acının farklı yönleri dile getiriliyor.

Duygu Analizi:

  • Başlangıç: Şarkı, hüzünlü ve kederli bir tonla başlıyor. "Dağlara mı yazdın?" sorusu, terk edilen kişinin yaşadığı şaşkınlığı ve inançsızlığı yansıtıyor.
  • Orta: Şarkının ortasında, öfke ve sitem duyguları ön plana çıkıyor. "Hasreti hançeri sineme vurdun" ve "Yârim vicdanına kara su mu doldu?" gibi sözler, terk edilen kişinin yaşadığı acının boyutunu ve sevdiğine karşı duyduğu kızgınlığı gösteriyor.
  • Son: Şarkı, umutsuzluk ve çaresizlik duygularıyla sona eriyor. "Dağlara mı yazdın?" sorusunun tekrarlanması, terk edilen kişinin yaşadığı acının hala taze olduğunu ve unutulmadığını vurguluyor.

Anlatım Teknikleri:

  • Mecazlar: Şarkıda bolca mecaz kullanılıyor. "Dağlara mı yazdın?", "Hasreti hançeri sineme vurdun", "Yârim vicdanına kara su mu doldu?" gibi sözler, terk edilen kişinin duygularını daha güçlü ve etkileyici bir şekilde ifade ediyor.
  • Tekrar: "Dağlara mı yazdın?" sorusunun şarkı boyunca tekrarlanması, terk edilen kişinin yaşadığı takıntıyı ve sevdiğine duyduğu özlemi vurguluyor.
  • Paralellik: "Hayli zaman oldu ne aradın sordun / Hayli vakit doldu gelmedin durdun" ve "Hayli yıllar oldu bekledim durdum / Hayli mevsim doldu gelmedin soldum" gibi paralel dizeler, terk edilen kişinin yaşadığı uzun ve zor zamanları anlatıyor.

Kahraman:

  • Şarkının kahramanı, sevdiği tarafından terk edilen ve derin bir acı yaşayan bir kişidir. Bu kişi öfkeli, sitemkar, umutsuz ve çaresizdir. Sevdiğine olan özlemi ve acısı hala tazeliğini korumaktadır.

Anahtar Kelimeler ve Anlamları:

  • Dağlar: Dağlar, sağlamlık, metanet ve ulaşılmazlık sembolüdür. Şarkıda, terk edilen kişinin sevdiğine olan ulaşılmazlığını ve ona olan duygularının sağlamlığını temsil ediyor olabilir.
  • Sular: Sular, akıcılık, değişkenlik ve duygusallık sembolüdür. Şarkıda, terk edilen kişinin duygularının akıcılığını ve değişkenliğini temsil ediyor olabilir.
  • Rüzgar: Rüzgar, özgürlük, savrulma ve belirsizlik sembolüdür. Şarkıda, terk edilen kişinin savrulmuşluk hissini ve geleceğe dair belirsizliğini temsil ediyor olabilir.
  • Hasret: Hasret, özlem, arzu ve acı anlamına gelir. Şarkıda, terk edilen kişinin sevdiğine olan derin özlemini ve bu özlemin ona yaşattığı acıyı temsil ediyor.
  • Vicdan: Vicdan, ahlaki duygu, pişmanlık ve hesaplaşma anlamına gelir. Şarkıda, terk edilen kişinin sevdiğinin vicdan azabı çekip çekmediğini sorguluyor.

Dikkat Çeken Mısralar:

  • "Hasreti hançeri sineme vurdun"
  • "Yârim vicdanına kara su mu doldu?"
  • "Hayli yıllar oldu bekledim durdum / Hayli mevsim doldu gelmedin soldum"

Şarkıyı Anlatan 3 Anahtar Kelime:

  • Acı: Şarkının temel duygusu ac ı. Terk edilen kişinin yaşadığı derin acı, şarkının her mısrasında hissediliyor.
  • Özlem: Terk edilen kişinin sevdiğine duyduğu yoğun özlem, şarkının ana temalarından biridir.
  • Umutsuzluk: Şarkının genel atmosferi umutsuzluktur. Terk edilen kişi, sevdiğinin geri döneceğine dair umudunu kaybetmiştir.


Genel Mesaj ve Sonuç:

"Dağlara Mı Yazdın" şarkısı, terk edilmenin ve sevdiğinden ayrılmanın ne kadar zor ve acı verici bir deneyim olabileceğini anlatan hüzünlü bir şarkıdır. Şarkı sözleri, terk edilen kişinin yaşadığı acıyı, öfkeyi, sitemi, umutsuzluğu ve çaresizliği etkileyici bir şekilde dile getiriyor.

Şarkının genel mesajı, sevginin ne kadar kırılgan ve geçici olabileceğidir. Şarkı, dinleyicilere aşkta her zaman mutlu son olmadığını ve ayrılıkların da hayatın bir parçası olduğunu hatırlatıyor.

Şarkı, umutsuz bir atmosferle sona erse de, dinleyicilere duygularını ifade etmeleri ve bu zor süreçle başa çıkmak için destek almaları için bir teşvik olarak da yorumlanabilir.

Sonuç olarak: "Dağlara Mı Yazdın" şarkısı, terk edilenlerin duygularına tercüman olan ve dinleyicilere duygusal bir deneyim sunan güçlü bir şarkıdır.

Yorumlar

SON 30 GÜN POPÜLER ANALİZLER

ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ

 Şenol Evgi ft. Gizo'nun "Çek Kameracı" şarkısı, gösteriş, güç ve kendini kanıtlama temalarını vurgulayan enerjik bir parçadır. Eğlenceli ve cesur bir duruş sergiler. ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ Kameracı yanlış yeri çekiyorsun ?  - Burayı çek  Kralı çek ( çek ) kraliçeyi çek ( çek )  Dostuma çek ( çek ) düşmana çek ( çek )  Hepside dertlenecek  Dert üstüne dert eklenecek  Gizo arkamdan seslenecek !  Ortaklarımı - çekme  Çapulcuları - çekme  Veriyorum düşmanlara göre poz  Çıktım Meydana oldular toz  Ne dostluk kaldı ne akrabalık  -Göremedik kimseden fayda  Bizi çekemeyen tüm düşmanlarıma özel yaptım  - gelsin kemanlı gayda  Çek bebeksi tenimi çek  Dostum düşmanım görsün çek  Ordan çek burdan çek  Kralı çek kraliçeyi çek  Görünce hepside dertlenecek  Uğraşmıyorum değmeyecek   Al bu lafım sana üstüne çek  Onları boşver numaracı  Sen bizi çeksene ...

GEYLANİ İLAHİ SÖZLERİ - HASAN BAYAR

  Hasan Bayar - Geylani İlahi Sözleri Analizi hayran hayran gel kurban kurban gel bazem bazem gel canım canım gel hayran oldum sana kurban olam sana Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Sultanım gelsene Şu Gönlüme girsene Bir nazarcık etsene Ya Allah desene Ruhuma el versene  Alıp ta götürsene  Meyyi deryana daldım  Bir damla aşk versene  Nice hamdu sena Olsun o yaradana Salât selamlar olsun O Resulü Zişana Seni bize hem seyda Hem pir yaptı meydana  Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Ya Nuri nurani  Ya Bazu ya Geylani  Eya Kutbu RRabbani  Celb ediyor Ruhani Davasıdır beyani  Sünnet ile Kur'an-i Gel kurban gel gönlüme  Ya Bazu ya Geylani  Aşıkların deryası...

FADIL AYDIN - İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ ŞARKI SÖZLERİ

  Fadıl Aydın - İki Gözümün Çiçeği Şarkı Sözleri Analizi Bilemezsin ne sırlar var saklıdır Tebessümün aşıkların hakkıdır Mazlum masum hali yar yandırır Geliyor iki gözümün çiçeği nakarat  Sarı cübbe giymiş yar üstüne Kurban olam sürme çekmiş gözüne Gül dalını tutuşturmuş eline Geliyor iki gözümün çiçeği Beley kurban başım gözüm üstüne Ağam gitti sen su serptin gönlüme Bak aşıklar ömrün sermiş önüne Geliyor iki gözümün çiçeği İlahi Analizi: İki Gözümün Çiçeği Ana Tema: Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saqi el Hüseyni Hazretlerine duyulan sevgi ve bağlılık Duygu Analizi: Sevinç Heyecan Hasret Aşk Teslimiyet Minnettarlık Anlatım Teknikleri: Mecaz Teşbih Abartma Tekrar Sembol Kahraman ve Duyguları: Kahraman: Mürit (Şeyh'e bağlı olan kişi) Duyguları: Sevgi, özlem, coşku, teslimiyet, minnettarlık Anahtar Kelimeler ve Anlamları: İki Gözümün Çiçeği: Sultan Şeyh'in bir lakabı, onun gözünün güzelliğini ve önemini vurgular. Tebessüm: Sultan Şeyh'in yarattığı mutluluğu ...