Ana içeriğe atla

NİLÜFER - MOR MENEKŞE ŞARKI SÖZLERİ

 

Nilüfer - Mor Menekşe Şarkı Sözleri


Akşam oldu, penceremde

Yorgun rüzgâr esiyor, geçiyor

Renkler suskun,

Bir mahzun mor menekşe

Ağlıyor mu ne?

Gölgelerin kollarında

Hatıralar halka halka

Ben ona tutsak

Nerde nerde ben son çizgilerde

Nerde nerde çarem nerde?


Nilüfer - Mor Menekşe Şarkı Analizi

Şarkının Hikaye Kurgusu:

Şarkı, penceresinde yorgun rüzgarın estiği ve renklerin sustuğu bir akşam vakti mahzun bir mor menekşe gören bir kişi ile başlar. Bu menekşe, gölgelerin kollarında ağlayan bir tutsak gibidir. Kişi, bu menekşede kendi yalnızlığını ve çaresizliğini görür ve ona tutsak olur. Şarkının geri kalanı, bu tutsaklığın ve çaresizliğin duygusal yoğunluğuna odaklanır.

Ana Tema:

Şarkının ana teması, yalnızlık, çaresizlik ve umutsuzluktur. Renklerin suskunluğu, mahzun mor menekşe ve gölgelerin kolları gibi imgeler bu temayı destekler.

Anahtar Kelimeler ve Anlamları:

  • Akşam: Günün bitişi, karanlığın başlangıcı, hüzün ve melankoli ile ilişkilendirilir.
  • Yorgun rüzgar: Yorgunluk, tükenmişlik ve bitkinlik duygularını temsil eder.
  • Renkler suskun: Renklerin yokluğu, hayatın canlılığının ve neşesinin kaybını gösterir.
  • Mahzun mor menekşe: Yalnızlık, hüzün ve kırılganlığın sembolüdür.
  • Gölgelerin kolları: Karanlığı, gizemi ve bilinmezliği temsil eder.
  • Tutsak: Özgürlüğün kısıtlanması, çaresizlik ve umutsuzluk duygularını ifade eder.
  • Son çizgiler: Hayatın sonuna yaklaşma duygusu, ölümle yüzleşme ve hesaplaşma anlamına gelir.
  • Çare: Sorunlara çözüm bulma, kurtuluş ve umut arayışıdır.

Duygu Analizi:

Şarkı genel olarak hüzünlü, melankolik ve umutsuz bir duygusal atmosfer yaratmaktadır. Yorgunluk, suskunluk, mahzunluk, tutsaklık gibi kelimeler bu atmosferi oluşturmada önemli rol oynar.

Hikayeyi Anlatan Kısım:

Şarkının ilk dört dizesi hikayeyi anlatan kısım olarak görülebilir. Bu dizelerde akşam vakti, yorgun rüzgar, suskun renkler ve mahzun mor menekşe gibi imgeler hikayenin temelini oluşturur.

Özünün Geçtiği Kısım:

Şarkının nakaratı ve son dört dizesi şarkının özünün geçtiği kısım olarak değerlendirilebilir. Bu dizelerde tutsaklık, son çizgiler, çaresizlik ve umutsuzluk gibi temalar ön plana çıkar.

Psikolojik Analiz:

Şarkı, yalnızlık, çaresizlik ve umutsuzluk duygularıyla boğuşan bir kişinin ruh halini yansıtır. Kişi, kendini karanlıkta tutsak gibi hisseder ve bir çıkış yolu bulamaz. Bu durum, depresyon, anksiyete veya travma gibi psikolojik sorunlarla ilişkilendirilebilir.

Genel Mesaj ve Sonuç:

Nilüfer'in Mor Menekşe şarkısı, yalnızlık, çaresizlik ve umutsuzluk gibi zor duyguların etkileyici bir tasviridir. Şarkı, dinleyicileri bu duygularla yüzleşmeye ve onları kabullenmeye teşvik eder. Yine de şarkının sonunda bir umut ışığı da bulunur. Kişi, çaresizliğe teslim olmadan bir çıkış yolu aramaya devam eder.

Yorumlar

SON 30 GÜN POPÜLER ANALİZLER

ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ

 Şenol Evgi ft. Gizo'nun "Çek Kameracı" şarkısı, gösteriş, güç ve kendini kanıtlama temalarını vurgulayan enerjik bir parçadır. Eğlenceli ve cesur bir duruş sergiler. ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ Kameracı yanlış yeri çekiyorsun ?  - Burayı çek  Kralı çek ( çek ) kraliçeyi çek ( çek )  Dostuma çek ( çek ) düşmana çek ( çek )  Hepside dertlenecek  Dert üstüne dert eklenecek  Gizo arkamdan seslenecek !  Ortaklarımı - çekme  Çapulcuları - çekme  Veriyorum düşmanlara göre poz  Çıktım Meydana oldular toz  Ne dostluk kaldı ne akrabalık  -Göremedik kimseden fayda  Bizi çekemeyen tüm düşmanlarıma özel yaptım  - gelsin kemanlı gayda  Çek bebeksi tenimi çek  Dostum düşmanım görsün çek  Ordan çek burdan çek  Kralı çek kraliçeyi çek  Görünce hepside dertlenecek  Uğraşmıyorum değmeyecek   Al bu lafım sana üstüne çek  Onları boşver numaracı  Sen bizi çeksene ...

FADIL AYDIN - İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ ŞARKI SÖZLERİ

  Fadıl Aydın - İki Gözümün Çiçeği Şarkı Sözleri Analizi Bilemezsin ne sırlar var saklıdır Tebessümün aşıkların hakkıdır Mazlum masum hali yar yandırır Geliyor iki gözümün çiçeği nakarat  Sarı cübbe giymiş yar üstüne Kurban olam sürme çekmiş gözüne Gül dalını tutuşturmuş eline Geliyor iki gözümün çiçeği Beley kurban başım gözüm üstüne Ağam gitti sen su serptin gönlüme Bak aşıklar ömrün sermiş önüne Geliyor iki gözümün çiçeği İlahi Analizi: İki Gözümün Çiçeği Ana Tema: Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saqi el Hüseyni Hazretlerine duyulan sevgi ve bağlılık Duygu Analizi: Sevinç Heyecan Hasret Aşk Teslimiyet Minnettarlık Anlatım Teknikleri: Mecaz Teşbih Abartma Tekrar Sembol Kahraman ve Duyguları: Kahraman: Mürit (Şeyh'e bağlı olan kişi) Duyguları: Sevgi, özlem, coşku, teslimiyet, minnettarlık Anahtar Kelimeler ve Anlamları: İki Gözümün Çiçeği: Sultan Şeyh'in bir lakabı, onun gözünün güzelliğini ve önemini vurgular. Tebessüm: Sultan Şeyh'in yarattığı mutluluğu ...

GEYLANİ İLAHİ SÖZLERİ - HASAN BAYAR

  Hasan Bayar - Geylani İlahi Sözleri Analizi hayran hayran gel kurban kurban gel bazem bazem gel canım canım gel hayran oldum sana kurban olam sana Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Sultanım gelsene Şu Gönlüme girsene Bir nazarcık etsene Ya Allah desene Ruhuma el versene  Alıp ta götürsene  Meyyi deryana daldım  Bir damla aşk versene  Nice hamdu sena Olsun o yaradana Salât selamlar olsun O Resulü Zişana Seni bize hem seyda Hem pir yaptı meydana  Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Ya Nuri nurani  Ya Bazu ya Geylani  Eya Kutbu RRabbani  Celb ediyor Ruhani Davasıdır beyani  Sünnet ile Kur'an-i Gel kurban gel gönlüme  Ya Bazu ya Geylani  Aşıkların deryası...