Ana içeriğe atla

Ata Alabaş & Alaaddin Ergün - Gör Bak Şarkı Sözleri Analizi


Ata Alabaş & Alaaddin Ergün - Gör Bak Şarkı Sözleri Analizi


Yıkıldığım doğru; gerisi mübalağa

Kavgam hayli zorlu bi’ nefsi müdafaa

Yaşadığım doğru; nefesim var, amma

Cehenneme komşu kavrulduğum sahra


Beni boğar sana hayat veren hava

Suçlusu adalet bitmiyorsa davam

Bu nasıl bi’ lanet düşmüyor yakamdan

Hakkını helal et; gidiyorum sevdam...


Biz ayrı insanların dünyalarıyız

Uyduları nefret olmuş dünyaları hırs

İkimize tuzak oldun dünyam darılıp

Gayrı bize haram oldu dünya barışı


Gör bak, neler oldu yüreğime

Tutmam! Elin olmuş ellerin; kir pas

Zehir ettin düzenimi heyhat 

Bana senden gayrı olmaz ne bi’ yar, ne de yara...

Düşman! En baba karın; zarar...

Ağlar kalp; nefreti sarar, yanar… yine olmaz aşkın



Şarkının başlangıcı, gelişimi ve sonucu nasıldır?

Şarkı, anlatıcının yıkılmış ve kavrulmuş bir ruh halini anlatarak başlar. Sevdiği kişi tarafından ihanete uğramış ve bu durum onu derinden yaralamıştır. Şarkı ilerledikçe, anlatıcının öfkesi ve nefreti artar. Sevdiği kişiye artık tahammül edemez ve ondan ayrılır. Şarkı, anlatıcının sevdiği kişiden tamamen koptuğunu ve ona olan aşkının artık bir nefret haline geldiğini söyleyerek sona erer.

Şarkının Yapı analizi nedir?

Şarkı, üç bölümden oluşur. Birinci bölümde, anlatıcının yıkılmış ve kavrulmuş ruh hali anlatılır. İkinci bölümde, anlatıcının öfkesi ve nefreti artar. Üçüncü bölümde, anlatıcının sevdiği kişiden tamamen koptuğu ve ona olan aşkının artık bir nefret haline geldiği söylenir.

Şarkının Zamansal evrim analizi nedir?

Şarkı, geçmişten günümüze doğru bir zamansal evrim gösterir. İlk bölümde, anlatıcının geçmişte yaşadığı ihanet anlatılır. İkinci bölümde, anlatıcının ihaneti nasıl kabullendiğini ve öfkelendiği anlatılır. Üçüncü bölümde ise, anlatıcının ihaneti nasıl atlattığını ve sevdiği kişiden tamamen koptuğunu anlatılır.

Şarkının Kültürel bağlam analizi nedir?

Şarkı, aşkın yıkıcı etkilerini konu alan bir şarkıdır. Bu bağlamda, şarkının evrensel bir temaya sahip olduğu söylenebilir. Ancak, şarkının sözlerinde yer alan bazı kelimeler ve ifadeler Türk kültürünü yansıtmaktadır. Örneğin, şarkıda geçen "nefsi müdafaa" ve "hakkını helal et" gibi ifadeler, Türk kültüründe yaygın olarak kullanılan ifadelerdir.

Şarkının Stilistik analizi nedir?

Şarkı, güçlü bir duygusal ifadeye sahiptir. Şarkı sözlerinde yer alan metaforlar ve benzetmeler, anlatıcının duygularını daha etkili bir şekilde aktarmasına yardımcı olmaktadır. Örneğin, "Cehenneme komşu kavrulduğum sahra" ifadesi, anlatıcının yaşadığı acının şiddetini vurgulamaktadır.

Şarkının Narratif analizi nedir?

Şarkı, bir aşk hikayesini anlatan bir anlatıdır. Anlatıcı, sevdiği kişi tarafından ihanete uğramış ve bu durum onu derinden yaralamıştır. Şarkı, anlatıcının ihaneti nasıl atlattığını ve sevdiği kişiden tamamen koptuğunu anlatmaktadır.

Şarkının Grafik analiz nedir?

Şarkı, duygusal bir yükseliş ve düşüş gösterir. Şarkı başlarken, anlatıcının duyguları oldukça olumsuzdur. Ancak, şarkı ilerledikçe, anlatıcının öfkesi ve nefreti artar. Şarkı, anlatıcının sevdiği kişiden tamamen koptuğu ve ona olan aşkının artık bir nefret haline geldiği söylenerek sona erer.

Şarkının Kelime ve kelime öbeği analizi nedir?

Şarkıda, güçlü bir duygusal ifadeye sahip olan kelime ve kelime öbekleri kullanılmıştır. Örneğin, "yıkıldım", "kavruldum", "nefret", "lanet", "hakkını helal et", "darılıp", "haram", "kir pas", "zehir ettin", "düşman", "zarar", "ağlar kalp", "nefreti sarar", "yine olmaz aşkın" gibi kelime ve kelime öbekleri, anlatıcının yaşadığı acının şiddetini ve öfkesini vurgulamaktadır.

Konu analizi

Şarkının konusu, aşkın yıkıcı etkileridir. Anlatıcı, sevdiği kişi tarafından ihanete uğramış ve bu durum onu derinden yaralamıştır. Şarkı, anlatıcının ihaneti nasıl atlattığını ve sevdiği kişiden tamamen koptuğunu anlatmaktadır.

Tema analizi

Şarkının ana teması, aşkın yıkıcı gücüdür. Şarkı, aşkın insanın hayatını nasıl altüst edebileceğini ve hatta onu yok edebileceğini göstermektedir.

Duygu analizi

Şarkı, güçlü bir duygusal ifadeye sahiptir. Şarkı sözleri, anlatıcının yaşadığı acıyı, öfkeyi ve nefreti yansıtmaktadır.

Metin analizi

Şarkı, üç bölümden oluşur. Birinci bölümde, anlatıcının yıkılmış ve kavrulmuş ruh hali anlatılır. İkinci bölümde, anlatıcının öfkesi ve nefreti artar. Üçüncü bölümde, anlatıcının sevdiği kişiden tamamen koptuğu ve ona olan aşkının artık bir nefret haline geldiği söylenir.

Ana tema

Şarkının ana teması, aşkın yıkıcı gücüdür. Şarkı, aşkın insanın hayatını nasıl altüst edebileceğini ve hatta onu yok edebileceğini göstermektedir.

İmgeler, metaforlar ve anlatı teknikleri

Şarkıda, güçlü bir duygusal ifadeye sahip olan imgeler, metaforlar ve anlatı teknikleri kullanılmıştır. Örneğin, "Cehenneme komşu kavrulduğum sahra" ifadesi, anlatıcının yaşadığı acının şiddetini vurgulamaktadır. "Düşman! En baba karın; zarar" ifadesi ise, anlatıcının sevdiği kişiye olan öfkesini ve kinini yansıtmaktadır.

Seslendirme ve aranjman

Şarkının seslendirmesi ve aranjmanı, anlatıcının yaşadığı duyguları etkili bir şekilde aktarmaktadır. Anlatıcının duygusal yoğunluğu, seslendirmede de hissedilmektedir. Aranjman ise, şarkının duygusal atmosferini desteklemektedir.

Evrensel temalar

Şarkıda, aşkın yıkıcı gücü, ihanet, öfke ve nefret gibi evrensel temalar işlenmiştir.

Genel mesaj

Şarkının genel mesajı, aşkın ne kadar güçlü bir duygu olsa da, yıkıcı etkileri olabileceğidir. Aşk, insanı mutlu edebildiği gibi, aynı zamanda onu derinden yaralayabilir.

Ek değerlendirme

Şarkı, güçlü bir duygusal ifadeye sahip olması ve evrensel temaları işliyor olması nedeniyle dikkat çekicidir. Şarkının seslendirmesi ve aranjmanı da başarılıdır. Şarkı, aşkın yıkıcı etkilerini anlatan güçlü bir anlatıdır.

Yorumlar

SON 30 GÜN POPÜLER ANALİZLER

ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ

 Şenol Evgi ft. Gizo'nun "Çek Kameracı" şarkısı, gösteriş, güç ve kendini kanıtlama temalarını vurgulayan enerjik bir parçadır. Eğlenceli ve cesur bir duruş sergiler. ŞENOL EVGİ ft. GİZO - ÇEK KAMERACI ŞARKI SÖZLERİ Kameracı yanlış yeri çekiyorsun ?  - Burayı çek  Kralı çek ( çek ) kraliçeyi çek ( çek )  Dostuma çek ( çek ) düşmana çek ( çek )  Hepside dertlenecek  Dert üstüne dert eklenecek  Gizo arkamdan seslenecek !  Ortaklarımı - çekme  Çapulcuları - çekme  Veriyorum düşmanlara göre poz  Çıktım Meydana oldular toz  Ne dostluk kaldı ne akrabalık  -Göremedik kimseden fayda  Bizi çekemeyen tüm düşmanlarıma özel yaptım  - gelsin kemanlı gayda  Çek bebeksi tenimi çek  Dostum düşmanım görsün çek  Ordan çek burdan çek  Kralı çek kraliçeyi çek  Görünce hepside dertlenecek  Uğraşmıyorum değmeyecek   Al bu lafım sana üstüne çek  Onları boşver numaracı  Sen bizi çeksene ...

GEYLANİ İLAHİ SÖZLERİ - HASAN BAYAR

  Hasan Bayar - Geylani İlahi Sözleri Analizi hayran hayran gel kurban kurban gel bazem bazem gel canım canım gel hayran oldum sana kurban olam sana Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Sultanım gelsene Şu Gönlüme girsene Bir nazarcık etsene Ya Allah desene Ruhuma el versene  Alıp ta götürsene  Meyyi deryana daldım  Bir damla aşk versene  Nice hamdu sena Olsun o yaradana Salât selamlar olsun O Resulü Zişana Seni bize hem seyda Hem pir yaptı meydana  Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Ya Nuri nurani  Ya Bazu ya Geylani  Eya Kutbu RRabbani  Celb ediyor Ruhani Davasıdır beyani  Sünnet ile Kur'an-i Gel kurban gel gönlüme  Ya Bazu ya Geylani  Aşıkların deryası...

FADIL AYDIN - İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ ŞARKI SÖZLERİ

  Fadıl Aydın - İki Gözümün Çiçeği Şarkı Sözleri Analizi Bilemezsin ne sırlar var saklıdır Tebessümün aşıkların hakkıdır Mazlum masum hali yar yandırır Geliyor iki gözümün çiçeği nakarat  Sarı cübbe giymiş yar üstüne Kurban olam sürme çekmiş gözüne Gül dalını tutuşturmuş eline Geliyor iki gözümün çiçeği Beley kurban başım gözüm üstüne Ağam gitti sen su serptin gönlüme Bak aşıklar ömrün sermiş önüne Geliyor iki gözümün çiçeği İlahi Analizi: İki Gözümün Çiçeği Ana Tema: Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saqi el Hüseyni Hazretlerine duyulan sevgi ve bağlılık Duygu Analizi: Sevinç Heyecan Hasret Aşk Teslimiyet Minnettarlık Anlatım Teknikleri: Mecaz Teşbih Abartma Tekrar Sembol Kahraman ve Duyguları: Kahraman: Mürit (Şeyh'e bağlı olan kişi) Duyguları: Sevgi, özlem, coşku, teslimiyet, minnettarlık Anahtar Kelimeler ve Anlamları: İki Gözümün Çiçeği: Sultan Şeyh'in bir lakabı, onun gözünün güzelliğini ve önemini vurgular. Tebessüm: Sultan Şeyh'in yarattığı mutluluğu ...