Ana içeriğe atla

Şiir!, No.1 - Degişir Adresim Şarkı Sözleri Analizi

 

Şiir!, No.1 - Degişir Adresim Şarkı Sözleri Analizi


Gelme artık üstüme be,ben harbiden küstüm

Gökyüzüne,kulaklıga ve kendime dostum

Propaganda yapıyorum sahne benim kürsüm

Serseri hayatı konu biraz yüzün gülsün


Şeytani planları üstümde hissediyorum

Şarkılarım sokakta,biliyosun oglum!

Sözlerimi saklayamam oda sıcaklıgında

Bütün sıkıntılar çıkıntı ve degişir adresim


Bu sokaklar şarkılarda dinliyosun oglum!


Mahalleyi uykusundan uyandırmak istedim

Işe gitmek isteyenler hep polis çagırdı

Çizdiklerim resim oldu,bi öksürük şarkı

Kafam kenar mahallede bir şarapçı parkı


Fazla anlam kaçırmadım,anlamıyolar

Kimse saçmalamak için zaman ayırmıyo can!

Hiç zamanın yok biraz acele etmelisin

Eger iyiysem burda ne işim var benim?


Ne işim var benim?

Ne işim var benim?

Bütün sıkıntılar çıkıntı ve degişir adresim


Ne işin var senin?

Ne işin var senin?

Moruk bütün söylediklerinle çelişir haldesin


Ne işim var benim?

Ne işim var benim?

Bütün sıkıntılar çıkıntı ve degişir adresim


Ne işin var senin?

Ne işin var senin?

Moruk bütün söylediklerinle çelişir haldesin


Belki de bu zehir zemberek şehirle güreşmek beyhudedir

Önünde saygıyla egilmek gerek

Zaten ne garipti seçmedigimiz bi varoluştan

Küstahça keyif beklemek


Ah çocuk bi bilsen


Neler degiştirir saniyeler ve santimler

Her aşk ister başını dayayacak bi ferah minder

Fakat ne faturalar umursar kederi ne takvimler

Kimse ne cebindekinden paylaşır ne vaktinden


Herkesin bagırsaklarında aynı kahır saklanır

Çürük teoriler ve gülünç melodilerle kapısını çalmak

Tanrı denen sagır bakkalın

Bu çagın maksadında agıtlar tanık

Manasız kagıtlar kanıt


İnsanat bahçesinin vitrininde bitkinim

Hiç kibirden arınmamış o zihniniz ne miskin

Titrimiz de biz gibidir riskli bi çelişki

Zamana kimse yetişemezken ismimiz yetişkin


Ne işim var benim?

Ne işim var benim?

Bütün sıkıntılar çıkıntı ve degişir adresim


Ne işin var senin?

Ne işin var senin?

Moruk bütün söylediklerinle çelişir haldesin


Ne işim var benim?

Ne işim var benim?

Bütün sıkıntılar çıkıntı ve degişir adresim


Ne işin var senin?

Ne işin var senin?

Moruk bütün söylediklerinle çelişir haldesin



Dizi analizi

Şarkı, A-A-B-A-B-C-C şeklinde bir dizi yapısına sahiptir. A bölümleri, şarkıcının mutsuzluğunu ve hayal kırıklığını ifade eder. B bölümleri, şarkıcının yaşadığı zorlukların bir özetidir. C bölümleri ise şarkıcının yaşadığı hayal kırıklığını ve çaresizliğini ifade eder.

Narrative analizi

Şarkı, bir anlatıya sahiptir. Şarkıcı, şarkının başında, yaşadığı mutsuzluk ve hayal kırıklığından dolayı öfkeli ve kırgın olduğunu ifade eder. Şarkının devamında, yaşadığı zorlukların bir özetini verir. Şarkının sonunda ise, yaşadığı hayal kırıklığını ve çaresizliğini ifade eder.

Grafik analiz

Şarkı, duygusal olarak dalgalı bir yapıya sahiptir. Şarkının başında, şarkıcı öfkeli ve kırgın bir duygu durumundadır. Şarkının devamında, yaşadığı zorluklar karşısında çaresiz ve umutsu bir duygu durumuna girer. Şarkının sonunda ise, yaşadığı hayal kırıklığı ve çaresizliği kabullenir ve sakinleşir.

Kelime ve kelime öbeği analizi

Şarkıda, günlük konuşma dilinde kullanılan kelime ve kelime öbekleri hakimdir. Ancak, bazı metaforlar ve imgeler de kullanılmıştır. Örneğin, şarkının başındaki "şarkılarım sokakta" ifadesi, şarkıcının sözlerinin toplumda yankı bulduğunu ifade eder.

Konu analizi

Şarkı, bir bireyin yaşadığı mutsuzluk ve hayal kırıklığını konu alır. Şarkıcı, yaşadığı zorluklar karşısında kendini yalnız ve çaresiz hisseder.

Tema analizi

Şarkının ana teması, mutsuzluk ve hayal kırıklığıdır. Şarkıcı, yaşadığı zorluklar karşısında kendini mutsuz ve hayal kırıklığına uğramış hisseder.

Duygu analizi

Şarkı, ağırlıklı olarak öfke, kırgınlık, çaresizlik ve hayal kırıklığı gibi duyguları ifade eder.

Stil analizi

Şarkı, rock tarzındadır. Şarkıda, sert gitarlar ve gürültülü davullar kullanılmıştır. Şarkıcı, duygularını yoğun bir şekilde ifade etmek için yüksek sesle ve öfkeli bir şekilde şarkı söyler.

Metin analizi

Şarkıda, anlamsal bir bütünlük vardır. Şarkının sözleri, şarkıcının yaşadığı mutsuzluk ve hayal kırıklığını etkili bir şekilde ifade eder.

İstatistiksel analiz

Şarkıda, "benim", "sen", "biz", "o", "bu" gibi kişisel zamirler sıklıkla kullanılmıştır. Bu durum, şarkıcının yaşadığı duyguların kişisel olduğunu ifade eder.

Şarkıda geçen kelimelerin köken analizi

Şarkıda, Türkçe, Arapça ve Farsça kökenli kelimeler kullanılmıştır. Örneğin, "şarkı", "serseri", "malum", "sabah", "kaygı", "garip", "kahır", "sağır", "bakkal", "ağıt", "maksad", "manasız", "kağıt" gibi kelimeler Türkçe kökenlidir. "Propaganda", "şeytani", "çıkıntı", "saygıyla", "egilmek", "zehir zemberek", "küstahça", "ahmak", "küçük", "bağırsaklarında", "çürük", "gülünç", "tanrı", "sagır", "agıt", "kayıt", "vitrin", "kibirli", "çelişki", "yetişkin" gibi kelimeler Arapça kökenlidir. "Moruk", "ahmak", "küçük", "bağırsaklarında", "çürük", "gülünç", "tanrı", "sagır", "agıt", "kayıt", "vitrin", "kibirli", "çelişki", "yetişkin" gibi kelimeler Farsça kökenlidir.

Şarkının başlangıcı, gelişimi ve sonucu nasıldır?

Şarkının başlangıcında, şarkıcı, yaşadığı mutsuzluk ve hayal kırıklığından dolayı öfkeli ve kırgın olduğunu ifade eder. Şarkının gelişiminde, yaşadığı zorlukların bir özetini verir. Şarkının sonunda ise, yaşadığı hayal kırıklığını ve çaresizliğini ifade eder.

Şarkının ana teması, mutsuzluk ve hayal kırıklığıdır. Şarkıcı, yaşadığı zorluklar karşısında kendini mutsuz ve hayal kırıklığına uğramış hisseder. Şarkının başında, şarkıcı, yaşadığı mutsuzluk ve hayal kırıklığından dolayı öfkeli ve kırgın olduğunu ifade eder. Şarkının gelişiminde, yaşadığı zorlukların bir özetini verir. Şarkının sonunda ise, yaşadığı hayal kırıklığını ve çaresizliğini ifade eder.

Şarkı, bir bireyin yaşadığı mutsuzluk ve hayal kırıklığını konu alır. Şarkıcı, yaşadığı zorluklar karşısında kendini yalnız ve çaresiz hisseder. Şarkıcı, yaşadığı zorlukların içinden çıkamamaktan ve gelecekten umudunu kaybetmekten dolayı mutsuz ve hayal kırıklığına uğramıştır.

Şarkı, modern toplumun birey üzerindeki baskısını da eleştirmektedir. Şarkıcı, yaşadığı zorlukların içinden çıkamamasının nedenini, modern toplumun bireyi içine hapsetmesine ve bireyin özgürlüğünü kısıtlamasına bağlamaktadır.

Şarkı, genel olarak, modern toplumun birey üzerindeki baskısı ve bireyin bu baskı karşısında yaşadığı mutsuzluk ve hayal kırıklığını konu alır.

Şarkının ana teması, mutsuzluk ve hayal kırıklığıdır. Ancak, şarkı, modern toplumun birey üzerindeki baskısını da eleştirmektedir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

OMER BALIK - GÜCENDİM FELEĞE ŞARKI SÖZLERİ (ft. SEVDA DENİZ)

 OMER BALIK - GÜCENDİM FELEĞE ŞARKI SÖZLERİ (ft. SEVDA DENİZ) Kaderimle baş başa Bırakılıp gidildim Gel de gör şu halimi Eskiden bu ben miydim ? Gel de gör şu halimi Eskiden bu ben miydim ? Her ümidim, ışığım Gönlümde hançer oldu Bilseydim seni senden Böyle çok sever miydim? Bilseydim seni senden Böyle çok sever miydim? Sevmiyorum deseydin Seni elbet anlardım Taş basardım bağrıma Gittiğine yanmazdım Taş basardım bağrıma Gittiğine yanmazdım Sevmiyorum deseydin Seni elbet anlardım Unuturdum Sana ben tanrım diye tapardım Unuturdum Sana ben tanrım diye tapardım Skit: Size layık değil ama gazinonun sahibi Osman bey bu çeki kabul etmenizi rica ediyor. Ben para için yazmadım bu müzikleri. Tabii orası muhakkak, yanılmıyorsam sırf zevk için beste yapacak kadar zengin değilsiniz. Skit 2: Ne biliyorsunuz? Belki de hala sizi seviyordur. Hem parasıda çok.. Niye bu kadar insafsızca konuşuyorsunuz? Ben buraya nasihat dinlemeye gelmemiştim ki... Kıta Kıta Analiz 1. Kıta: Kaderimle baş başa Bıra...

FADIL AYDIN - İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ ŞARKI SÖZLERİ

  Fadıl Aydın - İki Gözümün Çiçeği Şarkı Sözleri Analizi Bilemezsin ne sırlar var saklıdır Tebessümün aşıkların hakkıdır Mazlum masum hali yar yandırır Geliyor iki gözümün çiçeği nakarat  Sarı cübbe giymiş yar üstüne Kurban olam sürme çekmiş gözüne Gül dalını tutuşturmuş eline Geliyor iki gözümün çiçeği Beley kurban başım gözüm üstüne Ağam gitti sen su serptin gönlüme Bak aşıklar ömrün sermiş önüne Geliyor iki gözümün çiçeği İlahi Analizi: İki Gözümün Çiçeği Ana Tema: Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saqi el Hüseyni Hazretlerine duyulan sevgi ve bağlılık Duygu Analizi: Sevinç Heyecan Hasret Aşk Teslimiyet Minnettarlık Anlatım Teknikleri: Mecaz Teşbih Abartma Tekrar Sembol Kahraman ve Duyguları: Kahraman: Mürit (Şeyh'e bağlı olan kişi) Duyguları: Sevgi, özlem, coşku, teslimiyet, minnettarlık Anahtar Kelimeler ve Anlamları: İki Gözümün Çiçeği: Sultan Şeyh'in bir lakabı, onun gözünün güzelliğini ve önemini vurgular. Tebessüm: Sultan Şeyh'in yarattığı mutluluğu ...

GEYLANİ İLAHİ SÖZLERİ - HASAN BAYAR

  Hasan Bayar - Geylani İlahi Sözleri Analizi  #HasanBayar hayran hayran gel kurban kurban gel bazem bazem gel canım canım gel hayran oldum sana kurban olam sana Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Sultanım gelsene Şu Gönlüme girsene Bir nazarcık etsene Ya Allah desene Ruhuma el versene  Alıp ta götürsene  Meyyi deryana daldım  Bir damla aşk versene  Nice hamdu sena Olsun o yaradana Salât selamlar olsun O Resulü Zişana Seni bize hem seyda Hem pir yaptı meydana  Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Ya Nuri nurani  Ya Bazu ya Geylani  Eya Kutbu RRabbani  Celb ediyor Ruhani Davasıdır beyani  Sünnet ile Kur'an-i Gel kurban gel gönlüme  Ya Bazu ya Geylani ...