Ana içeriğe atla

Sezen Aksu'nun Şarkılarında Geçen Sözlerin Analizi


 Sezen Aksu'nun Şarkılarında Geçen Sözlerin Analizi


Aşka vurgunum ben. - Bu ifade, aşka olan aşırı düşkünlüğü veya tutkulu bir şekilde aşık olmayı ifade eder. Kişi, aşkıyla ilgili hislerini ve bağlılığını vurgular.


İyi ki aşk var dünyada. - Bu ifade, aşkın varlığının dünyayı güzelleştirdiğini, insanların hayatına anlam kattığını ifade eder. Aşkın olumlu bir duygu olduğunu ve hayatta olmasının sevindirici olduğunu ifade eder.


Aslolan aşktır. - Bu ifade, aşkın en önemli ve öncelikli şey olduğunu vurgular. Diğer her şeyin önünde ve üstünde olan aşkın, hayatta en değerli şey olduğunu ifade eder.


Savaşlardan daha güçlüdür aşk. - Bu ifade, aşkın savaşlardan daha güçlü olduğunu ifade eder. Aşkın insanları birleştirebilecek, barışı ve sevgiyi yayabilecek kadar güçlü bir duygu olduğunu vurgular.


Aşka yalan dedirtmem. - Bu ifade, kişinin aşka olan inancını ve aşkın sahiciliğini vurgular. Kişi, aşkın yalan olduğuna ikna edilemeyeceğini ifade eder.


Kimseyi aldatma, ihanet onarılmaz. - Bu ifade, sadakatin önemini vurgular. Kişi, birinin güvenini sarsmak veya ihanet etmekle ilişkilerin onarılamaz hale geleceğini ifade eder.


Bıraksam her şeyi dönsem bir türlü, vazgeçsem hayattan ölsem bir türlü. - Bu ifade, kişinin yaşadığı zorluklara rağmen hayattan vazgeçmeme ve her şeye rağmen ayakta kalmaya kararlı olduğunu ifade eder.


Yaşamak dediğin oğlum, zor sanat. - Bu ifade, hayatta kalmanın ve yaşamanın zorluğunu vurgular. Hayatın bir sanat gibi dikkat, çaba ve beceri gerektirdiğini ifade eder.


Dikensiz bir hayat olmaz ki. - Bu ifade, hayatın zorluklarla dolu olduğunu ve sorunlardan kaçmanın mümkün olmadığını ifade eder. Problemlerin hayatın bir parçası olduğunu vurgular.


Kalbini bozmayan, bozar aklını. - Bu ifade, duygusal bir ilişkide kalbinin kırılmaması gerektiğini vurgular. Kalp acısının insanın akıl sağlığını etkileyebileceğini ifade eder.


Düşlerle gerçekler ayrı ayrı yaşar. - Bu ifade, hayal dünyasıyla gerçek dünyanın birbirinden ayrı olduğunu ifade eder. İnsanların hayallerini gerçekleştiremeyebileceğini ve gerçek yaşamın bazen hayallerle uyuşmadığını vurgular.


Yedi kat eller yakınım oldu. Gel kavuşalım artık.

Bu ifade, bir kişinin sevgilisine veya özlem duyduğu birine hitap ederek, onunla bir araya gelme isteğini ifade ediyor. "Yedi kat eller yakınım oldu" ifadesi, sevgilinin uzaklık hissinin yoğun olduğunu ve bir araya gelme özlemiyle dolu olduğunu anlatmaktadır.


Aşkları da vururlar, şarkıya şiir olur. Adanır anısına kanayan sevdanın.

Bu ifade, aşkın güçlü bir duygu olduğunu ve aşkın bazen acı verici olabileceğini ifade ediyor. "Aşkları da vururlar, şarkıya şiir olur" ifadesi, aşkın bazen acı çekmeye neden olduğunu, ancak bu acıların sanat eserlerine ve anılara dönüşebileceğini anlatmaktadır.


Aşk sinsidir, usulca yaklaşır.

Bu ifade, aşkın bazen sessiz ve sinsice ortaya çıktığını ifade ediyor. Aşkın hissedildiği anda insanı etkisi altına aldığını ve kademeli bir şekilde ortaya çıktığını anlatmaktadır.


Dil söylemez yüreğin harbini.

Bu ifade, bazen duyguların dil ile ifade edilemediğini, ancak yüreğin içindeki savaşı ifade ettiğini anlatıyor. Yani bazen duyguların derinliklerini kelimelerle ifade etmek mümkün olmayabilir.


Horlama eziğiz doğuştan.

Bu ifade, horlamanın bir kişiye doğuştan gelen bir özellik olduğunu ifade ediyor. "Eziğiz" kelimesi, biraz olumsuz bir anlam taşıyor ve horlamanın rahatsızlık verici bir durum olduğunu belirtiyor.


Sende erkeklik sır, bende kadınlık muamma.

Bu ifade, bir kişinin erkeklik ve kadınlık kavramlarının gizemli ve anlaşılması zor olduğunu ifade ediyor. İfadeden, erkeklik ve kadınlıkla ilgili sırların ve muammaların olduğunu anlıyoruz.


Bir selam lütfet, bu ne çok hasret? Gel barışalım artık.

Bu ifade, bir kişinin birine hitap ederek onunla barışmak istediğini ifade ediyor. "Bu ne çok hasret?" ifadesi, aralarında uzun bir süre ayrılık olduğunu ve birbirlerini özlediklerini anlatmaktadır.


"Unutur mu kalp aslını, azınlığını aşkın?" ifadesi, aşkın kalbin temel özünü ve özgünlüğünü unutmayacağını ifade ediyor. Aşkın, insanın içindeki en saf ve özgün duygu olduğu vurgulanıyor ve kalbin, aşkın gerçek değerini her zaman hatırlayacağına işaret ediyor.


Bu bir gün hallolursa çok sevineceğim. Herkes bir iş yapıyor bu da bizim işimiz.

Bu ifade, bir durumun düzelmesi veya sonuçlanması durumunda sevinileceğini ifade ediyor. "Bu bir gün hallolursa çok sevineceğim" ifadesi, belirli bir sorunun, engelin veya bekleyişin sona ermesi halinde kişinin çok mutlu olacağını ifade ediyor. "Herkes bir iş yapıyor bu da bizim işimiz" ifadesi ise, herkesin kendi sorumlulukları ve görevleri olduğunu, bu durumun da kişinin sorumluluğunda olan bir konu olduğunu belirtiyor.


Kanatlarım var beyaz ama acımıyor yüreğim: Bu ifade, kişinin dışarıdan güçlü ve koruyucu görünebilirken iç dünyasında acı ve sıkıntılarının olduğunu ifade ediyor. Kişi belki dışarıya güçlü bir imaj sergiliyor olsa da, içindeki duygusal acılarını hissediyor.


Soğuk yenir kin, ihanet intikamsız kalmaz: Bu cümlede, kinin soğuk bir şekilde tüketilebileceği ve ihanetin intikam alınmadan bırakılmayacağı anlatılıyor. Yani, birinin kin beslemesi veya birinin ihanet etmesi durumunda, karşı tarafın bunun karşılıksız kalmayacağı vurgulanıyor.


Unutulmuyor deme sakın, unutanlar var: Bu ifadeyle, bazı kişilerin unutulmaz olduğunu düşünerek kendini öne çıkaran birine dikkat çekiliyor. Diğer insanlar unutulabilirken, bu kişinin kendini unutulmaz sanmasının hatalı olduğu ifade ediliyor.


Üzgünüm, koruyamadık aşkın ahengini: Bu cümlede, bir ilişkinin veya aşkın uyumlu, güzel dönemlerini koruyamadıklarını ve bu nedenle üzgün olduklarını ifade ediyor. İlişkinin başlangıcındaki mutluluğun zamanla kaybolduğunu ve bunun nedeni olarak da kendilerini suçladıklarını anlatıyor.


Kurallara kurban ettik tüm aşkları: Bu ifadeyle, insanların ilişkilerini veya aşklarını kurallara uymak zorunda kalmaları nedeniyle kaybettiklerini anlatılıyor. Belki toplumun beklentileri veya dışarıdan gelen baskılar nedeniyle, aşklarını sürdüremediklerini ifade ediyor.


Her gün bir şey daha biter, giderek acı vermez biten şeyler: Bu cümlede, her gün hayatta bir şeyin sona erdiği ve zamanla insanın bu duruma alıştığı anlatılıyor. İlk başta bitişler acı verici olsa da, zamanla bu bitişlerin insanı daha az etkilediği ve acı vermediği ifade ediliyor.


Yıllar birer birer eskiyerek değiştiler. Oysa bir zamanlar çocuk gibi mahsun ve gençtiler: Bu ifadeyle, zamanın geçmesiyle insanların değiştiği ve geçmişteki masumiyetlerini, gençliklerini kaybettikleri anlatılıyor. Yıllar geçtikçe, insanların daha olgunlaştığı ve değiştiği vurgulanıyor.


Sıradan izler bırakır en tutkulu aşklar: Bu cümle, tutkulu aşkların genellikle sıradan bir etki bırakmadığını ifade etmektedir. Tutkulu aşklar insanların hayatlarında derin izler bırakır.


Ağlama anne benim için. Ben de herkes kadar aldım acılardan: Bu cümlede, kişi annesine seslenerek, kendi yaşadığı acıları diğer insanlar kadar deneyimlediğini ve annesinin onun için ağlamamasını istediğini ifade ediyor.


Düşündüm ki dünyaya gelirken de tektim: Bu cümle, kişinin dünyaya geldiğinde yalnız olduğunu ve bu fikri düşündüğünü belirtiyor. Yani kişi, dünyaya gelirken kendisinin tek olduğunu düşünmüş.


İlk kim bozdu sonsuz uyumu? Bu cümlede, "sonsuz uyum" kavramının kim tarafından ilk olarak bozulduğunu sorguluyor. Burada "sonsuz uyum" muhtemelen bir ilişki, dostluk veya uyumlu bir durumu ifade ediyor.


Akıp gider zaman, sana aldırmadan: Bu cümlede, zamanın akıp gittiği ve bu süreçte kişinin duygusal durumuna aldırmadan ilerlediği anlatılıyor. Zamanın geçmesi ve kişinin hislerine duyarsız kalması üzerine bir ifade olarak kullanılmış.


Sevmenin de sevilmenin de bir bedeli var, aşar tenimizi.

Bu ifade, sevginin ve sevilmenin insanları bir bedelle karşıladığını ve bu bedeli aşmanın insanların fiziksel sınırlarını aştığını ifade eder. Sevgi ve sevilme, insanların duygusal ve zihinsel olarak kendilerini aşmalarını gerektirir.


Aşk koruyabilir bir tek, kaldıysa eğer hala masumiyetimizi.

Bu ifade, aşkın insanların masumiyetini koruyabilecek tek şey olduğunu söyler. Eğer hala masumiyetimiz varsa, aşk onu koruyabilir anlamını taşır. Masumiyet burada temizlik, saflık, zarar görmemişlik gibi anlamlara gelir.


İnsan karar verince öldürmeye birini, gerekçe bulur önce ikna eder kendini.

Bu ifade, insanların başka birini öldürmeye karar verdiğinde, kendilerini ikna etmek için önce bir gerekçe bulduklarını söyler. Yani insanlar birine zarar verme kararı aldıklarında, kendilerini haklı çıkarmak için bir bahane yaratırlar.


Anne beni çok yanlış anladılar.

Bu ifade, kişinin annesinin kendisini yanlış anladığını ve belki de kişinin niyetini veya düşüncelerini tam olarak anlamadığını ifade eder. Kişi, annesinin kendisi hakkında yanlış bir izlenim oluşturduğunu söylemektedir.


Gönlüme gül verme sakın, koparanlar var.

Bu ifade, kişinin başka insanların onun duygusal hayatına zarar verebileceklerini belirtir. "Koparanlar" ifadesi, başkalarının kişinin kalbini kırabileceği veya ona acı verebileceği anlamına gelir.


Dalda muhabbette kumrular, bana ayrılığı sordular. Dedim afet, yangın, dedim kar. Dedim adet aşkı vururlar.

Bu ifade, şairane bir dille anlatılan bir dizedir. Muhabbet eden kumruların dalda ayrılığı sorduğu söylenir ve şair farklı cevaplar verir: afet, yangın, kar ve aşk. Bu ifade, aşkın bazen zararlı veya acı verici olabileceğini ifade eder.


Sofrandaki kırıntılar kadar bile mi olamadım?

Bu ifade, kişinin kendisini değersiz veya önemsiz hissettiğini ifade eder. "Sofrandaki kırıntılar kadar bile mi olamadım?" sorusu, kişinin kendisini diğer insanlara göre değersiz hissettiğini ve hiçbir şekilde önemli veya fark edilir olamadığını ifade eder. Kişi, kendi varlığının veya başarılarının göz ardı edildiğini düşünebilir ve bu ifadeyle duygusal bir hayal kırıklığı veya hayal kırıklığı dile getirilebilir.


Yaşam kimine daha çok şans tanır ve eşitlik bozulur: Bu ifade, yaşamın bazı insanlara daha fazla fırsat ve avantaj sağladığını, bu durumun ise eşitliği bozduğunu ifade etmektedir. Yani, bazı insanlar diğerlerine göre daha fazla imkana sahip olabilir ve bu durumda eşitlik kaybolur.


Yaşamın herkes için eşitlenmesi, insanın en kutsal amacıdır: Bu ifade, yaşamın herkes için adil ve eşit olması gerektiğini, bu durumun insanların en önemli ve kutsal hedefi olduğunu ifade etmektedir. Yani, insanlar arasında eşitlik sağlanması, toplumun ve bireylerin en büyük amacı olmalıdır.


Onların kendi hikayeleri yok, onlar sadece seyirci dünyada. Aşksız, yaşsız, hasarsız bir diyarda: Bu ifade, belirli insanların kendi hikayelerinin olmadığını ve sadece dünyayı izleyen birer seyirci olduklarını ifade etmektedir. Ayrıca, bu insanların duygusal bağlantıları olmadığı, yaşlanma veya yaralanma gibi deneyimler yaşamadıkları bir dünyada olduklarını da anlatmaktadır.


Sen aklı, ben ise aşkı seçtim: Bu ifade, konuşan iki farklı kişinin tercihlerini ifade etmektedir. İlk kişi, aklı tercih ederken ikinci kişi ise aşkı tercih ettiğini belirtmektedir. Bu ifade, bireylerin farklı değerlere ve önceliklere sahip olabileceğini ifade etmektedir.


Sevmenin de sevilmenin de bir bedeli var, aşar tenimizi: Bu ifade, sevginin ve sevilmenin, duygusal bir bağ kurmanın, insanların hayatında bir maliyeti olduğunu söylüyor. Bu maliyet, insanların duygusal olarak yaralanabilme riski anlamına gelir, ancak bu riskleri aşarak insanlar kendilerini daha derinden bağlayabilirler.


Aşk koruyabilir bir tek, kaldıysa eğer hala masumiyetimizi: Bu ifade, aşkın insanların masumiyetini koruyabilecek tek şey olduğunu belirtiyor. Aşkın, insanları duygusal olarak güvende hissettirebileceği ve masumiyetlerini koruyabilecekleri bir alan sağlayabileceği anlamına gelir.


İnsan karar verince öldürmeye birini, gerekçe bulur önce ikna eder kendini: Bu ifade, insanların birini öldürmeye karar verdiklerinde önce kendilerini ikna etmek için bir gerekçe bulduklarını söylüyor. Bu, insanların kendi zihinlerinde bir meşruiyet veya haklılık duygusu oluşturduklarını ve bu şekilde eylemlerini haklı göstermeye çalıştıklarını ifade ediyor.


Anne beni çok yanlış anladılar: Bu ifade, kişinin annesinin kendisini yanlış anladığını ve beklentilerini veya duygularını tam olarak anlamadığını ifade ediyor. Bu cümlede, kişi annesiyle arasında bir iletişim sorunu olduğunu ve anlaşılmadığını dile getiriyor.


Gönlüme gül verme sakın, koparanlar var: Bu ifade, kişinin kalbine gül verilmemesi gerektiğini ve çıkaran, inciten insanların olduğunu söylüyor. Bu cümlede, kişi başkalarının niyetlerine güvenmeden kalbini koruması gerektiğini ifade ediyor.


Dalda muhabbette kumrular, bana ayrılığı sordular. Dedim afet, yangın, dedim kar. Dedim adet aşkı vururlar: Bu ifade, kumruların dalda sevgiyle ilgili sohbet ettiğini, ayrılık konusunu sorduğunu ve kişinin ayrılığın nedenlerini "afet, yangın, kar" gibi şeylerle açıkladığını söylüyor. Son olarak, kişi aşkın bazen acı verebileceğini ve insanları incitebileceğini ifade ediyor.


Sofrandaki kırıntılar kadar bile mi olamadım?: Bu ifade, kişinin kendini değersiz hissettiğini ve diğer insanlar tarafından yeterince önemsenmediğini ifade ediyor. Kişi, kendisine verilen değerin çok az olduğunu düşünüyor ve daha fazlasını hak et


Acıtmışız canımızı sevdikçe.

Bu ifade, aşk veya ilişkilerde duygusal acı yaşadıkça daha fazla acı çektiğimizi ifade eder. Sevgiye ve ilişkilere yatırım yaptıkça, duygusal acıların artabileceği anlamına gelir.


Bütün büyük dönüşümler, hayata vicdan gözüyle bakan vicdanlı insanları gücüyle gerçekleşir.

Bu ifade, büyük dönüşümlerin, vicdan sahibi insanların gücü ve inançlarıyla gerçekleştiğini söyler. İnsanların hayata vicdanlı bir bakış açısıyla yaklaşması, toplumsal ve bireysel değişimlerin gerçekleşmesini sağlayabilir.


Önce insanı sonra toplumsal sorumluluklarla elini taşın altına koyanların, koymaya hazır olanların en değerli mücadelesi eşitliktir.

Bu ifade, insanların öncelikle kendileriyle ilgilenmeleri gerektiğini, kendi potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve sonra da toplumsal sorumlulukları üstlenmelerinin önemini vurgular. Eşitlik için mücadele etmek, bireyin değerli bir çaba olduğunu belirtir.


Bazen kendimizi çok gelişmiş bir bilgisayar, vicdanı da Allah'ın çipi olarak düşünürüm ben.

Bu ifade, yazarın kendisini çok gelişmiş bir bilgisayar gibi düşündüğünü ve vicdanının da Tanrı'nın verdiği bir yetenek olduğunu ifade eder. Bu ifade, insanın karmaşık bir varlık olduğunu ve düşüncelerini benzetmelerle ifade edebileceğini gösterir.


Kimse kendini seçerek dünyaya gelemediğine göre, insanı insandan üstün tutmamızı gerektiren hiçbir veri yoktur.

Bu ifade, insanların doğuştan gelen özelliklerini seçemediğini ve bu nedenle hiç kimsenin diğerinden üstün olmadığını ifade eder. Hiçbir veri veya neden, insanların doğuştan gelen farklılıkları nedeniyle bir kişiyi diğerinden üstün tutmayı gerektirmez. Bu ifade, insanların eşit ve adil bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgular.


Yorumlar

TÜM ZAMANLARIN POPÜLER ANALİZLERİ

Hasan Bayar - Deli Deli Oldum İlahi Sözleri Analizi

  Hasan Bayar - Deli Deli Oldum İlahi Sözleri Analizi Deli deli oldum Dağa taşa sordum Yar oturmuş Divanda Yana yana durdum Seni bana buldum Vermem artık Dünyada Bile bile kandım Aşkina daldım Âlem başka Sen başka Pare pare yandım Kalbime aldım Ondan geldim Ben aska Yallah maziye yallah Yola çıktık bismillah Gayesi Allah olan Yolda kalmaz iznillah Oy maşallah maşallah Yarenlere maşallah Aşk ehli ile hasbihal Nasip olur inşallah Ölüm den ne korkarsın Korkma ebedi varsın Öyle bir atesle yan Âlem bu deli sansin Aşkın deryası hoş tur Kostur ey gönül koştur Sakın aldanma ey can Haktan gayrısı bostur Saçlara hazan düştü Canlara bitap düştü Nerdesin ey sevgili Gönlüme ateş düştü Allah'm bu vuslatı Ne olur hicran etme Aşkın sarhoşlarını Ne olur nalan etme Kelime ve kelime öbeği analizi İlahide toplam 183 kelime ve 103 kelime öbeği bulunmaktadır. En çok kullanılan kelimeler "deli" (8), "sevda" (6), "yar" (5), "aşk" (5), "allah" (4), "du

Dilan Polat - Enercii Şarkı Sözleri

Dilan Polat - Enercii Şarkı Sözleri Eğlendiriyor beni dedikodularınız Yüzüme gülüp ardımdan konuşmalarınız Ne gözünüz tutar ne de beddualarınız Çekemeyenler parti kursa kazanırsınız Görüyorum her köşe başında taklitimi Utanmadan bir de soruyor benziyoruz di mi Hadi canım hadi öteye hadi bas geri Takdir etmek isterdim bu vizyonsuz azmini Yüzde yüz enerci Bu nasıl bir sinerji Tek tek ediyorum hater’larımı alerji Umurumda mı? değil hiç  Hanginiz ikinci Allah’ın lütfu bana bitmeyen bu enerci Yok bende olan yok sende Kalite gör sayemde Okunmaz esamen de Adımın geçtiği hiçbir yerde Ağzınla kuş tutsan İstiareye yatsan Cürmün kadar yer yakarsın canım,ateş olsan İkinci bir şansın Belki de olurdu Milyarda bir olsa da Hindistan’da doğsan Yüzde yüz enerci Bu nasıl bir sinerji Tek tek ediyorum hater’larımı alerji Umurumda mı? değil hiç Hanginiz ikinci Allah’ın lütfu bana bu bir enerci "Enercii" şarkısının başlangıcı, enerjisi ve hızlı ritmiyle dikkat çeken bir girişe sahiptir. Şarkı, ene

Ceylani Karaduman - Nazar Oldu Şarkı Sözleri Analizi

  Ceylani Karaduman - Nazar Oldu Şarkı Sözleri Analizi Bir garip aşık vardı Bir düğün günü vardı Gayri mahşere kaldı o sevda Dağlara yazdık ne fayda Yollara yazdık ne fayda Kaldı betonlar altında o sevda Bizim aşkımız nazar oldu Büyülere bastık mezar oldu Anlatmayayım ağlarsın Duyanın gönlüne dert kaldı. Ne can kaldı ne canan Sanki olduk bir ziyan Bu şarkıymış bana kalan hatıra Dağlara yazdık ne fayda Yollara yazdık ne fayda Kaldı betonlar altında o sevda Bizim aşkımız nazar oldu Büyülere bastık mezar oldu Anlatmayayım ağlarsın Duyanın gönlüne dert kaldı. YENİ ŞARKI >>> DOST ARARIM  << TIKLA Şarkının başlangıcı, gelişimi ve sonucu Şarkının başlangıcı, bir garip aşıkın ve bir düğün gününün anlatılmasıyla gerçekleşir. Bu, aşkın ve mutluluğun başlangıcını simgeler. Gelişme bölümünde, aşkın nazar değmesi ve büyülere maruz kalmasıyla birlikte yıkımı anlatılır. Bu, depremin yıkıcı etkisini simgeler. Sonuç bölümünde ise aşıkların birbirlerini kaybettikleri ve sadece şarkının ha

ROMANTİK ERHAN - CART CURT YIRT ONU KOCACIM ŞARKI SÖZLERİ

 ROMANTİK ERHAN Ft BAYAN ROMANTİK - CART CURT YIRT ONU KOCACIM ŞARKI SÖZLERİ Besndayi, muşambayi yirttilar Limon gibi kızım seni sıktılar Portakal gibi soydular Kağıt gibi yirtilar Cart curt Yırt onu, yırt, yırt Darilmam kocacım inan ki sana Kuma getir, ortağımı bana Yesin doysun, kana kana Yırt onu kocacım kağıt gibi ama Cart curt Yırt onu, yırt, yırt Benim kocam makas atar Kağıt gibi seni yırtar Yırtığın görmesin kardeşlarım Acil dikiş hemen atar Official Music Video: **Hikaye Kurgusu:** Bir çift, romantik bir ilişki içinde, birlikte yaşadıkları zorluklara ve dışarıdan gelen müdahalelere karşı direniyor. Bayan Romantik, kocasının desteğiyle, yaşadığı baskılara rağmen ayakta kalıyor ve kendi gücünü ortaya koyuyor. **Ana Tema:** Şarkının ana teması, bir ilişkideki dayanışma ve mücadele. İki partner, birlikte verdikleri destekle, dış etkenlerin baskısına karşı direniyorlar. **Hikaye Anlatımı:** Şarkı sözlerinde, çiftin yaşadığı zorluklar ve dışarıdan gelen müdahaleler anlatılıyor. Bayan

GEYLANİ İLAHİ SÖZLERİ - HASAN BAYAR

  Hasan Bayar - Geylani İlahi Sözleri Analizi hayran hayran gel kurban kurban gel bazem bazem gel canım canım gel hayran oldum sana kurban olam sana Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Sultanım gelsene Şu Gönlüme girsene Bir nazarcık etsene Ya Allah desene Ruhuma el versene  Alıp ta götürsene  Meyyi deryana daldım  Bir damla aşk versene  Nice hamdu sena Olsun o yaradana Salât selamlar olsun O Resulü Zişana Seni bize hem seyda Hem pir yaptı meydana  Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Şeyh Abdülkadir Geylani Bazım hu bazım gel Ya sultanu l evliya Hayran oldum sana gel Ya Seyyid el evliya Kurban olam sana gel  Ya Nuri nurani  Ya Bazu ya Geylani  Eya Kutbu RRabbani  Celb ediyor Ruhani Davasıdır beyani  Sünnet ile Kur'an-i Gel kurban gel gönlüme  Ya Bazu ya Geylani  Aşıkların deryası Ebu salih babası Fatımadır anası Muhammed tir atası Bülbüllerin

ABLAN TAŞ GİBİ ŞARKI SÖZLERİ - GİZO

  Gizo'dan yeni şarkı "Ablan Taş Gibi"! Kendine güven, güzellik ve yaşlanmaya karşı meydan okuma temalı bu şarkı, dinleyenleri motive edecek. Gizo - Ablan taş gibi Şarkı Sözleri Ablan 1 bin yaşına da gelse taş taş Çıtır gibiyim tap taze yaş yaş Çabala ama boş boş Pırlanta gibi parlıyorum loş loş Ablan 1 bin yaşına da gelse taş taş Çıtır gibiyim tap taze yaş yaş Çabala ama boş boş Pırlanta gibi parlıyorum loş loş Taş taş gibiyim de taş taş Çıtır gibiyim kaymak gibiyim Tüm ortaklarımın dilindeyim Ben her zaman yerimdeyim Asaletim fakir ruhunla kıyaslanamaz Seninle yan yana mı asla kapsayamaz Ki ben sizin gibi değilim çabulcu Hiç biriniz bu güzel fiziğimi yok sayamaz sizin o abartı makyajınız suratınızdan taşmış Beni görenler diyor abla harbiden taşmış Bütün ortaklarım taşmış sinirden öfkeden Beni yenemezsiniz taki ben ölmeden Söz beste kime ait: Şenol Evgi Aranje; Efekan Ünlü Mix mastering; Tarık Çetin Görüntü Yönetmeni- Tuncay Evgi Kurgu&Color- Moran Yapım- EVG M

Mabel Matiz - Düldül Şarkı Sözleri

  Mabel Matiz - Düldül Şarkı Sözleri (feat. Melike Şahin) yine sabahın körü  göremeden önü aldım düldülü de vurdum yollara dara düşmeden düze çıkmıyor mu gönül bardağım da doludur ama içiyor puşt ömür yandı cihan bak bestesi mahur da mecnunum sırra erdim o uğurda gel de gör beni canım aşk neyledi  taştım bendimden yar çare zuhurda eksildi kafamda tahta değil matah da yaşamak, gülüm! bi’ kurtulsa kuşum kafesten karılsa deste bi daha!  sen seçtin, yazıldı yazgın olur mu dizgin o ata? anam anlarsın balık da kızgın hâlik de üzgün, yok hata!  dalavereyi bi’ bırak canım  biraz umut al hadi ne dünüm ne bu günüm kolay iflahım yok hani sen koy bir plak yine bana güllümü getir zaten zor hayat canım hele yalınız beter Söz Müzik Kime Ait: Mabel Matiz Prodüktör: Adi Rotem Yapımcı: Ozan Korkmaz Elektrik Gitar, Synth, Bas, Beat Programlama: Adi Rotem Gitar solo (intro): Yiftach Shahaf Sampler: Roy Yarom Vokal Koçu: Nilüfer Çelik Vokal Kayıt Mühendisi: Ali Büyük Mixing: Sabi Saltiel Mastering: Aran La

FADIL AYDIN - İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ ŞARKI SÖZLERİ

  Fadıl Aydın - İki Gözümün Çiçeği Şarkı Sözleri Analizi Bilemezsin ne sırlar var saklıdır Tebessümün aşıkların hakkıdır Mazlum masum hali yar yandırır Geliyor iki gözümün çiçeği nakarat  Sarı cübbe giymiş yar üstüne Kurban olam sürme çekmiş gözüne Gül dalını tutuşturmuş eline Geliyor iki gözümün çiçeği Beley kurban başım gözüm üstüne Ağam gitti sen su serptin gönlüme Bak aşıklar ömrün sermiş önüne Geliyor iki gözümün çiçeği İlahi Analizi: İki Gözümün Çiçeği Ana Tema: Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saqi el Hüseyni Hazretlerine duyulan sevgi ve bağlılık Duygu Analizi: Sevinç Heyecan Hasret Aşk Teslimiyet Minnettarlık Anlatım Teknikleri: Mecaz Teşbih Abartma Tekrar Sembol Kahraman ve Duyguları: Kahraman: Mürit (Şeyh'e bağlı olan kişi) Duyguları: Sevgi, özlem, coşku, teslimiyet, minnettarlık Anahtar Kelimeler ve Anlamları: İki Gözümün Çiçeği: Sultan Şeyh'in bir lakabı, onun gözünün güzelliğini ve önemini vurgular. Tebessüm: Sultan Şeyh'in yarattığı mutluluğu

Emre Fel - Senden Güzeli mi Var Şarkı Sözleri

  Emre Fel - Senden Güzeli mi Var Şarkı Sözleri Yollarına gül dizeyim, ver elin', ner'de? Al canımı, yıllarına sereyim, gitme Benim gönlüm sendedir, yâr, sendeki bende Bir başkasına yaramaz bu can, üzülme Hayran oldun, gülüm Bu dünya aşka büründü Başka başka diyarda bi' benden güzeli mi var? Ömrüm bir idi, bin oldu Sevdam coştu, kudurdu Aşka karşı diyarda bi' senden güzeli mi var? Bu yol uzun, ben beklerim günahım neyse Sen canım' al, ben razıyım bir hazin söze Senin gönlün bendedir, yâr, bendeki sende Bir başkasına yaramaz bu can, üzülme Hayran oldun, gülüm Bu dünya aşka büründü Başka başka diyarda bi' benden güzeli mi var? Ömrüm bir idi, bin oldu Sevdam coştu, kudurdu Aşka karşı diyarda bi' senden güzeli mi var? Hayran oldun, gülüm Bu dünya aşka büründü Başka başka diyarda bi' benden güzeli mi var? Ömrüm bir idi, bin oldu Sevdam coştu, kudurdu Aşka karşı diyarda bi' senden güzeli mi var, be güzelim? Senden güzeli mi var? Hikaye Kurgusu Şarkı, bir a

Ali haydar Güçlü - Munzurun dağlarında ne güzelsin sen cok güzelsin sen Sözleri

Ali haydar Güçlü - Munzurun dağlarında ne güzelsin sen cok güzelsin sen Sözlerinin Analizi Bilmez misin sen Seni en çok ben Ben severim ben ben Ben severim ben ben Ben severim ben ben Tabiatın ortasında Ne güzelsin sen Çok güzelsin sen Ne güzelsin sen Tabiatın ortasında Ne güzelsin sen Ne güzelsin sen Çok güzelsin sen Çağlayıp dur şu döşümde Bazan hayalin düşümde Şu munzurun dağlarında Mor sümbülsün sen Mor sümbülsün sen Bazan hayalin düşümde Çok güzelsin sen Ne güzelsin sen Çok güzelsin sen Şu dersimin dağlarında Ne güzelsin sen Ne güzelsin sen Çok güzelsin sen Şarkının başlangıcı, gelişimi ve sonucu Şarkı, bir gencin sevdiği kıza olan aşkını anlatıyor. Şarkı, gencin kıza olan aşkının ne kadar büyük olduğunu ifade eden bir soruyla başlıyor: "Bilmez misin sen / Seni en çok ben / Ben severim ben ben / Ben severim ben ben / Ben severim ben ben." Şarkı, gencin kıza olan aşkının fiziksel güzelliğiyle ilgili olduğunu ifade eden bir dörtlükle devam ediyor: "Tabiatın ortası